99mac räddar julen

Jultips: App med harmoniskt ljud

Julstressen kan komma plötsligt och då kan det vara hjälpsamt med ett harmoniskt lugnande ljud.

Julen närmar sig med snabba kliv och utan du vet ordet av kommer julstressen slå sig som en slägga i huvudet. När den här stressen kommer kan det vara bra att ha olika verktyg för att lugna ner. En av sakerna som för många hör julstressen till är julmusik, skrik och gnäll, stökiga omgivningar och ljud man bara helst vill stänga av. Det första jultipset som 99mac ger är därför en ljudapp vid namn Noisli som fyller dina öron men lugnande harmoniska ljud istället för skrikande barn och skrockande tomtar.

Appen finns på både IOS och Android och kostar 20 kronor i båda butikerna. Appen är simpel med få funktioner. Du kan välja olika lugnande ljud, såsom havet, natt, tågresa, brasa, åska, regn eller fläkt med mera och kombinera och mixtra dem på olika sätt. Dina favoritkombinationer kan du spara som förinställningar. När du sätter igång tiden kan du också ställa in en timer i appen som gör att ljudet kanske slutar efter 30 minuter och det går även att reglera om ljudet ska försvinna gradvis eller på en gång. Förutom en massa havs och skogsljud går det att ställa in vitt, brunt och rosa brus.

Namn
Noisli
Plattform
IOS och Android
Utvecklare
Noisli Ltd
Version
1.1.2
Pris
20 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare alt. Android 4.0 och senare.
Språk
Engelska

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.