99mac räddar julen

Jultips: App med harmoniskt ljud

Julstressen kan komma plötsligt och då kan det vara hjälpsamt med ett harmoniskt lugnande ljud.

Julen närmar sig med snabba kliv och utan du vet ordet av kommer julstressen slå sig som en slägga i huvudet. När den här stressen kommer kan det vara bra att ha olika verktyg för att lugna ner. En av sakerna som för många hör julstressen till är julmusik, skrik och gnäll, stökiga omgivningar och ljud man bara helst vill stänga av. Det första jultipset som 99mac ger är därför en ljudapp vid namn Noisli som fyller dina öron men lugnande harmoniska ljud istället för skrikande barn och skrockande tomtar.

Appen finns på både IOS och Android och kostar 20 kronor i båda butikerna. Appen är simpel med få funktioner. Du kan välja olika lugnande ljud, såsom havet, natt, tågresa, brasa, åska, regn eller fläkt med mera och kombinera och mixtra dem på olika sätt. Dina favoritkombinationer kan du spara som förinställningar. När du sätter igång tiden kan du också ställa in en timer i appen som gör att ljudet kanske slutar efter 30 minuter och det går även att reglera om ljudet ska försvinna gradvis eller på en gång. Förutom en massa havs och skogsljud går det att ställa in vitt, brunt och rosa brus.

Namn
Noisli
Plattform
IOS och Android
Utvecklare
Noisli Ltd
Version
1.1.2
Pris
20 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare alt. Android 4.0 och senare.
Språk
Engelska

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.