99mac räddar julen

Jultips: App med harmoniskt ljud

Julstressen kan komma plötsligt och då kan det vara hjälpsamt med ett harmoniskt lugnande ljud.

Julen närmar sig med snabba kliv och utan du vet ordet av kommer julstressen slå sig som en slägga i huvudet. När den här stressen kommer kan det vara bra att ha olika verktyg för att lugna ner. En av sakerna som för många hör julstressen till är julmusik, skrik och gnäll, stökiga omgivningar och ljud man bara helst vill stänga av. Det första jultipset som 99mac ger är därför en ljudapp vid namn Noisli som fyller dina öron men lugnande harmoniska ljud istället för skrikande barn och skrockande tomtar.

Appen finns på både IOS och Android och kostar 20 kronor i båda butikerna. Appen är simpel med få funktioner. Du kan välja olika lugnande ljud, såsom havet, natt, tågresa, brasa, åska, regn eller fläkt med mera och kombinera och mixtra dem på olika sätt. Dina favoritkombinationer kan du spara som förinställningar. När du sätter igång tiden kan du också ställa in en timer i appen som gör att ljudet kanske slutar efter 30 minuter och det går även att reglera om ljudet ska försvinna gradvis eller på en gång. Förutom en massa havs och skogsljud går det att ställa in vitt, brunt och rosa brus.

Namn
Noisli
Plattform
IOS och Android
Utvecklare
Noisli Ltd
Version
1.1.2
Pris
20 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare alt. Android 4.0 och senare.
Språk
Engelska

En indisk talesperson för Samsung säger att företaget inte kommer sälja modifierade Galaxy Note 7 i Indien.

Läckta bilder på vad som tros vara den kommande Samsung Galaxy S8-mobilen indikerar att Samsung kommer dumpa den fysiska hemknappen.

Nya rykten från analysföretaget Trend Force spår att Apple kommer lansera en premiummodell av Iphone med OLED-skärm men utan välvd kant.

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona närmar sig med stormsteg. 99mac kommer vara på plats och vill veta vad ni läsare vill se mer av.

Nästa version av Samsungs Gear VR kan presenteras samtidigt som Galaxy S8. Den nya modellen kommer bland annat få en dedikerad kontroll.

Apple planerar att lägga till en röd variant av Iphone 7 och Iphone 7 Plus, och ge mer lagringsutrymme till Iphone SE.