99mac räddar julen

Jultips: App med harmoniskt ljud

Julstressen kan komma plötsligt och då kan det vara hjälpsamt med ett harmoniskt lugnande ljud.

Julen närmar sig med snabba kliv och utan du vet ordet av kommer julstressen slå sig som en slägga i huvudet. När den här stressen kommer kan det vara bra att ha olika verktyg för att lugna ner. En av sakerna som för många hör julstressen till är julmusik, skrik och gnäll, stökiga omgivningar och ljud man bara helst vill stänga av. Det första jultipset som 99mac ger är därför en ljudapp vid namn Noisli som fyller dina öron men lugnande harmoniska ljud istället för skrikande barn och skrockande tomtar.

Appen finns på både IOS och Android och kostar 20 kronor i båda butikerna. Appen är simpel med få funktioner. Du kan välja olika lugnande ljud, såsom havet, natt, tågresa, brasa, åska, regn eller fläkt med mera och kombinera och mixtra dem på olika sätt. Dina favoritkombinationer kan du spara som förinställningar. När du sätter igång tiden kan du också ställa in en timer i appen som gör att ljudet kanske slutar efter 30 minuter och det går även att reglera om ljudet ska försvinna gradvis eller på en gång. Förutom en massa havs och skogsljud går det att ställa in vitt, brunt och rosa brus.

Namn
Noisli
Plattform
IOS och Android
Utvecklare
Noisli Ltd
Version
1.1.2
Pris
20 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare alt. Android 4.0 och senare.
Språk
Engelska

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.