Apple Music samarbetar med taxitjänsten Ola

Framöver kan kunder lyssna på och själv välja musik via tjänsten Apple Music när de åker med en Ola-taxi.

Apple har nyligen inlett ett samarbete med den indiska taxitjänsten Ola. Under bilturen kommer det gå att lyssna på musik genom #Apple Music, rapporterar 9to5 Mac. Ola är Indiens största taxitjänst liknande Uber eller Lyft och på många sätt liknar samarbetet mellan Apple Music och #Ola det samarbete som Spotify inledde med Uber 2014.

Tjänsten kommer att kallas för Ola Play. När en kund bokar en Ola-bil kommer de kunna styra saker som luftkonditioneringen och vilken musik som spelas från en platta i bilen. Det kommer även gå att kolla på videos och läsa e-böcker från plattan men musiken som spelas i bilen strömmas från Apple Music.

Det är ännu oklart hur djupgående samarbetet mellan Apple och Ola är och det är inte första gången Apple inleder ett samarbete med en taxitjänst. Tidigare i våras investerade Apple 8,1 miljarder dollar i den kinesiska Uber-konkurrenten Didi Chuxing.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.