Apple Music samarbetar med taxitjänsten Ola

Framöver kan kunder lyssna på och själv välja musik via tjänsten Apple Music när de åker med en Ola-taxi.

Apple har nyligen inlett ett samarbete med den indiska taxitjänsten Ola. Under bilturen kommer det gå att lyssna på musik genom #Apple Music, rapporterar 9to5 Mac. Ola är Indiens största taxitjänst liknande Uber eller Lyft och på många sätt liknar samarbetet mellan Apple Music och #Ola det samarbete som Spotify inledde med Uber 2014.

Tjänsten kommer att kallas för Ola Play. När en kund bokar en Ola-bil kommer de kunna styra saker som luftkonditioneringen och vilken musik som spelas från en platta i bilen. Det kommer även gå att kolla på videos och läsa e-böcker från plattan men musiken som spelas i bilen strömmas från Apple Music.

Det är ännu oklart hur djupgående samarbetet mellan Apple och Ola är och det är inte första gången Apple inleder ett samarbete med en taxitjänst. Tidigare i våras investerade Apple 8,1 miljarder dollar i den kinesiska Uber-konkurrenten Didi Chuxing.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.