Apple Music samarbetar med taxitjänsten Ola

Framöver kan kunder lyssna på och själv välja musik via tjänsten Apple Music när de åker med en Ola-taxi.

Apple har nyligen inlett ett samarbete med den indiska taxitjänsten Ola. Under bilturen kommer det gå att lyssna på musik genom #Apple Music, rapporterar 9to5 Mac. Ola är Indiens största taxitjänst liknande Uber eller Lyft och på många sätt liknar samarbetet mellan Apple Music och #Ola det samarbete som Spotify inledde med Uber 2014.

Tjänsten kommer att kallas för Ola Play. När en kund bokar en Ola-bil kommer de kunna styra saker som luftkonditioneringen och vilken musik som spelas från en platta i bilen. Det kommer även gå att kolla på videos och läsa e-böcker från plattan men musiken som spelas i bilen strömmas från Apple Music.

Det är ännu oklart hur djupgående samarbetet mellan Apple och Ola är och det är inte första gången Apple inleder ett samarbete med en taxitjänst. Tidigare i våras investerade Apple 8,1 miljarder dollar i den kinesiska Uber-konkurrenten Didi Chuxing.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.