Apple Music samarbetar med taxitjänsten Ola

Framöver kan kunder lyssna på och själv välja musik via tjänsten Apple Music när de åker med en Ola-taxi.

Apple har nyligen inlett ett samarbete med den indiska taxitjänsten Ola. Under bilturen kommer det gå att lyssna på musik genom #Apple Music, rapporterar 9to5 Mac. Ola är Indiens största taxitjänst liknande Uber eller Lyft och på många sätt liknar samarbetet mellan Apple Music och #Ola det samarbete som Spotify inledde med Uber 2014.

Tjänsten kommer att kallas för Ola Play. När en kund bokar en Ola-bil kommer de kunna styra saker som luftkonditioneringen och vilken musik som spelas från en platta i bilen. Det kommer även gå att kolla på videos och läsa e-böcker från plattan men musiken som spelas i bilen strömmas från Apple Music.

Det är ännu oklart hur djupgående samarbetet mellan Apple och Ola är och det är inte första gången Apple inleder ett samarbete med en taxitjänst. Tidigare i våras investerade Apple 8,1 miljarder dollar i den kinesiska Uber-konkurrenten Didi Chuxing.

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!