Självkörande bilar kommer till Boston

Innan slutet av 2016 kommer det gå att åka en av Nutonomys självkörande taxibilar i Boston.

Tidigare i år, närmare bestämt i augusti var taxibolaget Nutonomy först ut med att låta privatpersoner åka i deras självkörande bilar på offentliga vägar. De slog konkurrenten Uber med några veckor. Privatpersoner i Singapore kunde skriva upp sig på en kölista för att åka runt i det cirka 6,5 kvadratkilometer stora affärsdistriktet i Queenstown som kallas ”one north”. Nutonomy hoppas kunna börja ta betalt för tjänsten i Singapore under 2018.

Nu rapporterar Techchrunch att företaget utökar sina självbärande testbilar till Boston i USA efter att de inlett ett samarbete med Boston och Massachusetts transportstyrelse. Innan 2016 är slut ska bilarna börja testköras i Raymond L. Flynn Marine Park, industriområdet nära hamnen. Bilen som kommer köras är en modifierad Renault Zoe. Precis som i Singapore bemannas bilen i av en ingenjör som håller koll på att allt går rätt till.

Nutonomy kommer inte själva sköta det administrativa kring upplockande av personer och inhämtningen av beställningar. Det är ännu oklart exakt vilka de kommer samarbeta för att få den biten att funka men det är rimligt att anta att Nutonomy inleder ett samarbete med Lyft som jobbar nära Grab, taxitjänsten som företaget samarbetar med i Singapore.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
3 svar

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.