Självkörande bilar kommer till Boston

Innan slutet av 2016 kommer det gå att åka en av Nutonomys självkörande taxibilar i Boston.

Tidigare i år, närmare bestämt i augusti var taxibolaget Nutonomy först ut med att låta privatpersoner åka i deras självkörande bilar på offentliga vägar. De slog konkurrenten Uber med några veckor. Privatpersoner i Singapore kunde skriva upp sig på en kölista för att åka runt i det cirka 6,5 kvadratkilometer stora affärsdistriktet i Queenstown som kallas ”one north”. Nutonomy hoppas kunna börja ta betalt för tjänsten i Singapore under 2018.

Nu rapporterar Techchrunch att företaget utökar sina självbärande testbilar till Boston i USA efter att de inlett ett samarbete med Boston och Massachusetts transportstyrelse. Innan 2016 är slut ska bilarna börja testköras i Raymond L. Flynn Marine Park, industriområdet nära hamnen. Bilen som kommer köras är en modifierad Renault Zoe. Precis som i Singapore bemannas bilen i av en ingenjör som håller koll på att allt går rätt till.

Nutonomy kommer inte själva sköta det administrativa kring upplockande av personer och inhämtningen av beställningar. Det är ännu oklart exakt vilka de kommer samarbeta för att få den biten att funka men det är rimligt att anta att Nutonomy inleder ett samarbete med Lyft som jobbar nära Grab, taxitjänsten som företaget samarbetar med i Singapore.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
3 svar

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!