Självkörande bilar kommer till Boston

Innan slutet av 2016 kommer det gå att åka en av Nutonomys självkörande taxibilar i Boston.

Tidigare i år, närmare bestämt i augusti var taxibolaget Nutonomy först ut med att låta privatpersoner åka i deras självkörande bilar på offentliga vägar. De slog konkurrenten Uber med några veckor. Privatpersoner i Singapore kunde skriva upp sig på en kölista för att åka runt i det cirka 6,5 kvadratkilometer stora affärsdistriktet i Queenstown som kallas ”one north”. Nutonomy hoppas kunna börja ta betalt för tjänsten i Singapore under 2018.

Nu rapporterar Techchrunch att företaget utökar sina självbärande testbilar till Boston i USA efter att de inlett ett samarbete med Boston och Massachusetts transportstyrelse. Innan 2016 är slut ska bilarna börja testköras i Raymond L. Flynn Marine Park, industriområdet nära hamnen. Bilen som kommer köras är en modifierad Renault Zoe. Precis som i Singapore bemannas bilen i av en ingenjör som håller koll på att allt går rätt till.

Nutonomy kommer inte själva sköta det administrativa kring upplockande av personer och inhämtningen av beställningar. Det är ännu oklart exakt vilka de kommer samarbeta för att få den biten att funka men det är rimligt att anta att Nutonomy inleder ett samarbete med Lyft som jobbar nära Grab, taxitjänsten som företaget samarbetar med i Singapore.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
3 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.