Självkörande bilar kommer till Boston

Innan slutet av 2016 kommer det gå att åka en av Nutonomys självkörande taxibilar i Boston.

Tidigare i år, närmare bestämt i augusti var taxibolaget Nutonomy först ut med att låta privatpersoner åka i deras självkörande bilar på offentliga vägar. De slog konkurrenten Uber med några veckor. Privatpersoner i Singapore kunde skriva upp sig på en kölista för att åka runt i det cirka 6,5 kvadratkilometer stora affärsdistriktet i Queenstown som kallas ”one north”. Nutonomy hoppas kunna börja ta betalt för tjänsten i Singapore under 2018.

Nu rapporterar Techchrunch att företaget utökar sina självbärande testbilar till Boston i USA efter att de inlett ett samarbete med Boston och Massachusetts transportstyrelse. Innan 2016 är slut ska bilarna börja testköras i Raymond L. Flynn Marine Park, industriområdet nära hamnen. Bilen som kommer köras är en modifierad Renault Zoe. Precis som i Singapore bemannas bilen i av en ingenjör som håller koll på att allt går rätt till.

Nutonomy kommer inte själva sköta det administrativa kring upplockande av personer och inhämtningen av beställningar. Det är ännu oklart exakt vilka de kommer samarbeta för att få den biten att funka men det är rimligt att anta att Nutonomy inleder ett samarbete med Lyft som jobbar nära Grab, taxitjänsten som företaget samarbetar med i Singapore.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
3 svar

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!