Macbook Pro med Touch Bar har annorlunda hårdvarudesign inuti

Till det yttre ser det ut som att Touch Bar-remsan är det enda som skiljer de nya Macbook Pro-modellerna åt, men skillnaderna på insidan är ganska stora.

Vid en första anblick ser den billigaste modellen av #Macbook Pro 13-tum ut att vara snudd på identisk med sitt Touch Bar-utrustade syskon, men enligt reparations-sajten Ifixit verkar det som att modellerna mer eller mindre är olika datorer på insidan.

Ifixit har som huvudsaklig sysselsättning att montera ner olika typer av konsumentprodukter och bedöma i vilken grad de går att reparera. Apples nya Macbook Pro-datorer hamnade så klart i deras skottglugg, och enligt gruppen är skillnaderna så stora mellan Macbook Pro 13-tum med och utan Touch Bar-remsa att det nästan kan klassas som två olika datorer.

Kyle Wiens, som nedmonterat datorerna, bedömer att skillnaderna är så stora att det verkar sannolikt att Apple utvecklat dem som två separata interna designer. Exempel på stora skillnader är att Touch Bar-modellen är utrustad med två fläktar istället för en fläkt i standardmodellen. Standardmodellen ska dessutom vara utrustad med bättre högtalare än dess Touch Bar-syskon.

Högtalarna på standardmodellen är dessutom faktiskt monterade under högtalargrillarna på vardera sida av datorn och skickar ut ljudet ur dessa. I Touch Bar-modellem är högtalarna monterade bredvid batterierna i datorns front och ljudet skickas istället ut genom fläktventilerna på datorns sidor.

En annan stor skillnad som påverkar uppgraderingsmöjligheterna är SSD-lagringen som på Touch Bar-modellen är fastlött på moderkortet, vilket gör det omöjligt att uppgradera lagringen efter att datorkonfigurationen är beställd. SSD-lagringen i standardmodellen med fysiska funktionsknappar går däremot att avlägsna, vilket innebär att den kan bytas ut om dina lagringsbehov förändras över tid.

Ytterligare en liten skillnad är att mekaniken bakom pekplattan skiljer sig åt, trots att de ser exakt likadana ut på utsidan. Batterierna i Touch Bar-modellen är även något mindre än i standardmodellen. Skillnaderna mellan de olika modellerna är faktiskt så stora att Ifixit tagit fram två olika manualer för reparation av datorerna.

För att vara en mobilmässa har det inte funnits ett överflöd av telefoner att välja mellan, men Andreas har hittat en klar favorit.

Efter att ha missat företagets pressevent har vi istället tagit chansen att klämma på deras nya produkter i Huaweis område på mässan.

En bild på vad som uppges vara Samsungs nya telefon Galaxy S8 har publicerats på Twitter, och tycks bekräfta många av förhandsryktena kring mobilen.

Under årets MWC-mässa visar Lenovo uppdaterade produkter i företagets utbud av bärbara datorer och surfplattor.

Apple kryddar sin musiktjänst med Yotube-fenomen och reality-serier för att utmana Spotify i kampen om kundernas hundralapp, och allt handlar om att locka en av de mest inflytelserika köpgrupperna.

Nästa Iphone kan byta Lightning-anslutningen till förmån för USB Type-C enligt en ny rapport.