Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Twitter gör det lättare att undvika trakasserier

Twitter inför en ny funktion som gör det möjligt att ställa in ett ljudlöst läge på konversationer.

Efter att Twitter under en lång tid fått kritik från användare, aktivistgrupper och tidigare anställda lanserar företaget nu en ny funktion och uppdaterar sina regler gällande kränkande beteende, uppger Twitter i ett pressmeddelande. Detta är en åtgärd för att försöka få bukt på mängden trakasserier, hatiska inlägg, hets mot minoriteter och nättroll, vilket inte hör till ovanligheterna på det sociala nätverket.

Funktionen som #Twitter lanserar gör det möjligt för användare att markera användare, konversationer, hashtags, nyckelord eller fraser och ställa in dem på ljudlös eller osynligt läge. Detta gör att användare inte behöver ta bort konversationer från sin vägg eller blocka personer från sitt flöde för att slippa se vad de skriver. Enligt twitter kommer du endast kunna markera konversationer du på något sätt är med i som ljudlösa.

Än så länge verkar funktionen endast vara knuten till notiser och den får inte trakasserierna eller det oönskade materialet att försvinna, funktionen döljer endast trakasseriernas existens för dig personligen. För de som frekvent blir utsatta för oönskade interaktioner kan detta dock vara en efterlängtad funktion.

Nytt är också att när en användare anmäler ett tweet-inlägg som på något sätt uppfattas som stötande kommer användaren kunna kryssa i anledningen ”hat riktat mot etnicitet, religion, kön eller sexuell orientering”. Twitter kommer även att börja utbilda sina anställda i relevanta frågor kring hatbrott och trakasserier för att de bättre ska kunna hantera anmälningarna.

Namn
Twitter
Plattform
Android, OS X
Utvecklare
Twitter, Inc.
Version
4.2.4
Pris
Gratis
Krav
OS X 10.10 eller senare, 64-bitars processor
Språk
Svenska, filipino, danska, engelska, finska, franska, förenklad kinesiska, hindi, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, malajiska, nederländska, norska bokmål, polska, portugisiska, ryska, spanska, thailändska, traditionell kinesiska, turkiska, tyska, ungerska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.