Twitter gör det lättare att undvika trakasserier

Twitter inför en ny funktion som gör det möjligt att ställa in ett ljudlöst läge på konversationer.

Efter att Twitter under en lång tid fått kritik från användare, aktivistgrupper och tidigare anställda lanserar företaget nu en ny funktion och uppdaterar sina regler gällande kränkande beteende, uppger Twitter i ett pressmeddelande. Detta är en åtgärd för att försöka få bukt på mängden trakasserier, hatiska inlägg, hets mot minoriteter och nättroll, vilket inte hör till ovanligheterna på det sociala nätverket.

Funktionen som #Twitter lanserar gör det möjligt för användare att markera användare, konversationer, hashtags, nyckelord eller fraser och ställa in dem på ljudlös eller osynligt läge. Detta gör att användare inte behöver ta bort konversationer från sin vägg eller blocka personer från sitt flöde för att slippa se vad de skriver. Enligt twitter kommer du endast kunna markera konversationer du på något sätt är med i som ljudlösa.

Än så länge verkar funktionen endast vara knuten till notiser och den får inte trakasserierna eller det oönskade materialet att försvinna, funktionen döljer endast trakasseriernas existens för dig personligen. För de som frekvent blir utsatta för oönskade interaktioner kan detta dock vara en efterlängtad funktion.

Nytt är också att när en användare anmäler ett tweet-inlägg som på något sätt uppfattas som stötande kommer användaren kunna kryssa i anledningen ”hat riktat mot etnicitet, religion, kön eller sexuell orientering”. Twitter kommer även att börja utbilda sina anställda i relevanta frågor kring hatbrott och trakasserier för att de bättre ska kunna hantera anmälningarna.

Namn
Twitter
Plattform
Android, OS X
Utvecklare
Twitter, Inc.
Version
4.2.4
Pris
Gratis
Krav
OS X 10.10 eller senare, 64-bitars processor
Språk
Svenska, filipino, danska, engelska, finska, franska, förenklad kinesiska, hindi, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, malajiska, nederländska, norska bokmål, polska, portugisiska, ryska, spanska, thailändska, traditionell kinesiska, turkiska, tyska, ungerska

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.