Twitter gör det lättare att undvika trakasserier

Twitter inför en ny funktion som gör det möjligt att ställa in ett ljudlöst läge på konversationer.

Efter att Twitter under en lång tid fått kritik från användare, aktivistgrupper och tidigare anställda lanserar företaget nu en ny funktion och uppdaterar sina regler gällande kränkande beteende, uppger Twitter i ett pressmeddelande. Detta är en åtgärd för att försöka få bukt på mängden trakasserier, hatiska inlägg, hets mot minoriteter och nättroll, vilket inte hör till ovanligheterna på det sociala nätverket.

Funktionen som #Twitter lanserar gör det möjligt för användare att markera användare, konversationer, hashtags, nyckelord eller fraser och ställa in dem på ljudlös eller osynligt läge. Detta gör att användare inte behöver ta bort konversationer från sin vägg eller blocka personer från sitt flöde för att slippa se vad de skriver. Enligt twitter kommer du endast kunna markera konversationer du på något sätt är med i som ljudlösa.

Än så länge verkar funktionen endast vara knuten till notiser och den får inte trakasserierna eller det oönskade materialet att försvinna, funktionen döljer endast trakasseriernas existens för dig personligen. För de som frekvent blir utsatta för oönskade interaktioner kan detta dock vara en efterlängtad funktion.

Nytt är också att när en användare anmäler ett tweet-inlägg som på något sätt uppfattas som stötande kommer användaren kunna kryssa i anledningen ”hat riktat mot etnicitet, religion, kön eller sexuell orientering”. Twitter kommer även att börja utbilda sina anställda i relevanta frågor kring hatbrott och trakasserier för att de bättre ska kunna hantera anmälningarna.

Namn
Twitter
Plattform
Android, OS X
Utvecklare
Twitter, Inc.
Version
4.2.4
Pris
Gratis
Krav
OS X 10.10 eller senare, 64-bitars processor
Språk
Svenska, filipino, danska, engelska, finska, franska, förenklad kinesiska, hindi, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, malajiska, nederländska, norska bokmål, polska, portugisiska, ryska, spanska, thailändska, traditionell kinesiska, turkiska, tyska, ungerska

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.