Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Airmail uppdateras med stöd för Touch Bar

Tredjepartsprogram som stöder Touch Bar i de nya Macbook Pro-modellerna blir fler och fler, senast i raden är e-postapplikationen Airmail.

Apples nya Macbook Pro är utrustade med en OLED-baserad skärmpanel ovanför tangentbordet. Denna panel kallas Touch Bar och ersätter de traditionella funktionsknapparna. Under Apples Mac-event i slutet av oktober demonstrerade företaget hur applikationer kan utnyttja denna pekremsa, men inledningsvis kommer den huvudsakligen stödas av Apples egna operativsystem och applikationer.

Det börjar dock redan bli ändring på detta. I den senaste uppdateringen av den populära e-postklienten Airmail läggs det också till stöd för denna. Version 3.2 av Airmail fokuserar helt på Touch Bar-stöd, men innehåller även generella förbättringar och korrigeringar. Standardutbudet av ikoner på Touch Bar-remsan innehåller funktioner som att söka efter mail, arkivera, radera, skriva nytt e-postmeddelande och uppdatera inkorgen.

Om detta inte räcker kan du lägga till ytterligare genvägar, exempelvis funktioner som att skriva ut, flytta e-postmeddelanden, markera objekt som "att göra"-föremål, markera meddelanden som lästa, med mera. I skärmdumpen ovan kan du se ett komplett utbud av anpassningsbara funktioner.

Under Mac-eventet demonstrerades applikationer från tredjeparter som stöder Touch Bar, bland annat den populära bildredigeraren Pixelmator och DJ-programmet DJ Pro. Efter eventet har bland annat lösenordshanteraren 1Password uppdaterats med stöd för Touch Bar samt autentisering via Touch Id-knappen. Apples professionella ljudredigerare Logic X Pro får stöd för Touch Bar tidigt nästa år.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.