Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple släpper exklusiv bok

Idag släpps Apples produktbok Designed by Apple in California där Apple samlar bilder från 20 år av företagets produkthistorik.

#Apple släpper nu en bok där de samlar 20 år av innovation och design i det egna produktutbudet. Boken heter Designed by Apple in California och är en hyllning till Apples grundare Steve Jobs. Boken utgörs av 450 fotografier på Apples produkter, tagna av Andrew Zuckerman, och spänner från 1980-talets Mac till 2015 års Apple Pencil.

Boken innehåller även bilder på material och tekniker som Apple har använt sig av. Apple uppger i sitt pressmeddelande att boken har tagit åtta år att framställa och att de själva är utgivaren av boken. I förordet skriver Jony Ive:

"Även om det här är en bok som gestaltar vår design är det inte på något sätt en bok om designteamet, den kreativa processen eller vår produktutveckling. Det är en objektiv representation av vårt arbete, som ironiskt nog berättar historien om oss. Den beskriver hur vi jobbar, vår värdegrund, vad som upptar vår tid och våra mål. Vi har alltid eftersträvat att bli bedömda för vad vi gör, inte för vad vi säger.

Vi har alltid eftersträvat att, med varierande resultat, skapa produkter som uppfattas som otvungna och simpla. Produkter som uppfattas som så enkla, följdriktiga och oundvikliga att allt annat verkar ologiskt."

Boken finns i två storlekar; den mindre modellen som mäter 259 x 323 millimeter och kostar 199 dollar, och den större modellen som mäter 330 x 412 millimeter med en prislapp på 299 dollar. Boken släpps endast i Australien, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Japan, Korea, Taiwan, Storbritannien och USA.

Designen på boken är simpel, omslaget är helt vitt med endast Apple-loggan som en blindprägling på framsidan. Omslaget är en hårdpärm med vävt linne och boken är tryckt på specialfärgat exklusivt papper. Kanterna är bestrukna med matt silver. Någon information om en eventuell lansering i Sverige saknas tyvärr i dagsläget.

Kommentarer
31 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.