Rykte: Ingen uppdatering av Iphone SE

KGI Securities analytiker Ming-Chi Kou spår att det inte kommer någon uppdatering av Iphone SE nästa år.

Nästa år fyller #Iphone tio år. Detta väntas firas med dunder och brak när #Apple släpper Iphone 8 som tros komma med en rad stora uppdateringar och ny design. Försäljningen av Iphone 7 och 7 Plus har inte gått lika bra som väntat och kvartalsrapporterna har visat en nedåtgående trend i försäljningen av Iphone.

Apple-kännaren Ming-Chi Kou på KGI Securities spår att nästkommande kvartalsrapport kommer visa en försäljning av 40 till 50 miljoner Iphone-enheter, vilket är mindre än första kvartalet 2016 när Apple sålde 51,2 miljoner enheter. Som en konsekvens av detta menar Ming-Chi Kou att Apple inte kommer uppdatera den populära SE-modellen, rapporterar Gadgets 360.

Kou menar att Apple kommer strunta i att uppdatera SE-modellen för att den inte ska stjäla viktig försäljning från Iphone 7 och 7 Plus. Iphone SE lanserades i mars och hjälpte försäljningen av Iphone på traven. Om Iphone SE inte uppdateras under nästa år blir modellens framtid i Apples utbud oviss.

Kommentarer
11 svar

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.