Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test: Macbook Pro 15-tum (sent 2016)

Apple kombinerar en rad olika förbättringar i ett paket där Touch Bar-remsan är den stora nyheten. Frågan är om helheten motiverar den saftiga prislappen?

Slutgiltigt omdöme

Hur bra de nya Macbook Pro-modellerna på 15-tum är beror på vilka behov du har och hur mycket Mac OS-upplevelsen är värd för dig. Det råder ingen tvekan om att detta är ytterligare ett exempel på hur Apple är bäst i klassen på att bygga snygga, välpresterande datorer med funktionalitet i framkant. Pekplattan och tangentbordet gör datorn till en dröm att arbeta med, och Touch Bar-remsan fungerar bra och kommer sannolikt bli ännu bättre när kreativa utvecklare sätter tänderna i den framöver. Om du vill ha en utmärkt konsumentinriktad bärbar dator för mer krävande uppgifter blir det inte mycket bättre än så här.

För proffsanvändaren är datorn däremot svårare att rekommendera. Modellen vi har testat kostar väl över 31 000 kronor, men den prestanda och funktionsutbud som erbjuds motsvarar inte detta. Den kan utan tvekan hantera videoredigering i 4K och tung bildredigering, men den kan inte hävda sig mot riktiga proffsinriktade datorer i den här prisklassen. Undantaget från detta är skärmen som imponerar rejält och är ett nödvändigt lyft för proffsanvändare som jobbar med bild- och videoredigering. Om du inte nödvändigtvis är beroende av Apple- eller Mac OS-upplevelsen kan du få betydligt mer dator för pengarna i PC-lägret.

Summa summarum så är detta en uppgradering av Macbook Pro-familjen som sätter form och nya funktioner i första rummet, snarare än en stor prestandamässig ökning. Om du kan acceptera specifikationerna, batteritiden och prislappen är det en utmärkt dator som alla befintliga ägare av Macbook Pro-datorer kommer att bli mycket nöjda med.

Fördelar:

+ Snygg, lätt och gedigen konstruktion
+ Klart förbättrad skärmupplevelse
+ Pekplattan och tangentbordet är en dröm att använda
+ Touch Bar har definitiv potential för framtiden
+ Touch ID är och kommer bli än mer smidigt
+ Imponerande bra ljud ur högtalarna

Nackdelar:

- Ej klassledande batteritid trots kompromisser
- Enbart USB Type-C blir ett besvär i en övergångsfas
- Prislappen motsvarar inte det som erbjuds
- Närmare entusiast-användare än proffsanvändare
- Omöjlig att uppgradera efter köp

Kommentarer
44 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.