Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft har jobbat på ett eget Touch Bar-tangentbord

Den mest omtalade funktionen i de nya Macbook Pro-datorerna fanns sedan tidigare som del i en övergiven tangentbordsprototyp från Microsoft.

Apples digitala funktionsrad Touch Bar var onekligen den mest nydanande funktionen i den nya #Macbook Pro-familjen, men konceptet är inte nytt. #Lenovo introducerade en liknande funktion i de bärbara datorerna Thinkpad X1 Carbon där de kallades "adaptiva funktionsknappar".

Lenovos försök blev ingen framgång och övergavs snabbt, men nya uppgifter pekar på att #Microsoft experimenterade med adaptiva funktionsrader på tangentbord för femton år sedan. Det är forskningsgruppen Microsoft Applied Sciences Group som länge har experimenterat med adapativ hårdvara.

Ett av de senaste experimenten är från 2009 där en bildskärm integrerades ovanför tangentbordsraderna. Denna skärm var tryckkänslig och kunde hanteras och navigeras genom att trycka och svepa med fingrarna. Prototypen togs fram som en plattform där studenter skulle kunna experimentera med olika användarscenarion.

Konceptet tog sig dock aldrig steget från forskningsdivisionen till kommersiell produkt, och Microsofts arbete inom tryckkänsliga skärmar skulle till slut leda företaget till produktfamiljen #Surface.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.