Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple prissänker adaptrar efter klagomål

Efter klagomål på att den ny Macbook Pro-familjen skeppas helt utan adaptrar har Apple valt att temporärt prissänka en rad olika adaptrar.

Presentationen av de nya Macbook Pro-modellerna innefattade inte bara en uppdatering av komponenter och tillskott av Touch Bar-remsan. Lanseringen innebar också att Apples bärbara datorer nu enbart förlitar sig på portar av typen USB Typ-C för extern anslutning och laddning.

Detta är inte första gången Apple tillför nya typer av portar i #Macbook Pro-familjen, men i tidigare modeller har de nya portarna varit ett komplement till en rad etablerade portar. Då de nya Macbook Pro-modellernas USB Typ-C-portar inte är kompatibla med äldre tillbehör måste kunder köpa adaptrar för att kunna fortsätta använda befintliga tillbehör. Detta har lett till klagomål eftersom det lägger till extra kostnader på redan höga priser för själva datorerna.

#Apple har reagerat på klagomålen genom att temporärt sänka priset på en rad olika adaptrar. Prissänkningen gäller från 27 oktober fram till 26 december. De prissänkta adaptrarna är som följer:

  • USB-C Digital AV Multiport-adapter: 549 kr (ner från ca. 649 kr)

  • USB-C VGA Multiport-adapter: 549 kr (ner från ca. 649 kr)

  • USB-C till Lightning-kabel (1 m): 199 kr (ner från ca. 299 kr)

  • Thunderbolt 3 (USB-C) till Thunderbolt 2: 295 kr (ner från ca. 399 kr)

  • USB-C till USB-A-adapter: 99 kr (ner från ca. 195 kr)

Utöver dessa prissänkningar har Apple även justerat priset för LG:s högupplösta skärmar som presenterades tillsammans med de nya Macbook Pro-datorerna. LG Ultrafine 5K-skärmen kostar nu 10 040 kronor, ner från cirka 14 500 kronor, och Ultrafine 4K har sänkts från cirka 7 800 kronor till 5 460 kronor. Även dessa priser är tidsbegränsade fram till den 26 december.

Detta följer även Apples tidigare prissänkningar på SSD-lagring för äldre Mac-datorer.

Kommentarer
21 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.