Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Galaxy S8-skärmen kan täcka 90 procent av telefonens front

Uttalanden från företagsrepresentanter pekar mot att skärmen i Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 kan täcka nästan hela telefonens front.

Efter fiaskot med #Note 7 hänger mycket av Samsungs kommande år på att den kommande flaggskeppsprodukten #Galaxy S8 blir en succé. Under de senaste veckorna har en rad rykten cirkulerat om telefonen, bland annat att den ska utrustas med fyra kamerasensorer och en optisk fingeravtrycksläsare som integreras i skärmen.

Det senare ryktet får förstärkt trovärdighet av ett uttalande från Park Won-sang, en ledande ingenjör hos Samsungs skärmpanels-division. Under utställningsmässan Imid 2016 i Seoul berättade han nyligen att #Samsung är på gång med en skärm som täcker större delen av en mobiltelefons front.

Won-sang uppger att den kommande skärmen från Samsung Display kommer att täcka mer än 90 procent av enhetens framsida, och att den lanseras under nästa år. Detta rapporterar The Investor.

Den typiska ration för hur stor del av telefonens front som täcks av skärmen brukar vara runt 80 procent. Om skärmen Won-sang diskuterar används i Galaxy S8 är det inte helt otänkbart att hemknappen offras till förmån för en kombinerad mjukvaruknapp och optisk fingeravtrycksläsare integrerad i skärmen.

I ett sådant scenario skulle de återstående cirka tio procenten av telefonens front kunna användas till högtalare och mikrofoner för samtal. Utöver detta rykte vill den senaste rundan spekulationer göra gällande att Galaxy S8 ska lanseras i två versioner; en modell med 5 tum stor skärm och en modell med 5,5 tum stor skärm.

Den större modellen påstås vara utrustad med en skärmpanel i upplösningen 4K, något som ska drivas av den nya potenta grafikkretsen Mali-G71. Tillverkningsprocessen ska eventuellt ta steget ner till 10 nanometer, vilket skulle kunna göra telefonen mer energi- och kostnadseffektiv för Samsung att tillverka. Till sist ryktas telefonen även ha stöd för Googles VR-plattform #Daydream utöver den egna Oculus-baserade plattformen #Gear VR.

Samsung Galaxy S8 förväntas presenteras i februari och då får vi veta hur stor del av dessa spekulationer som faktiskt stämmer.

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.