Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

LaCie lanserar 1TB extern hårddisk

<img src=http://www.lacie.com/imgstore/product_medium/biggerdisk.jpg border=0>

LaCie kommer inom kort börja leverera en extern hårddisk med hela 1TB = 1000GB hårddiskutrymme.
Den nya hårddisken heter kort: Bigger Disk och har en väldigt fräsch design. Vikten är cirka 5kg.

Hårddisken har USB, USB2, Firewire 400 och 800 stöd men inte SATA som börjar bli alltmer populärt på externa RAID-lösningar. Överföringshastigheten är bara upp till 55MB per sekund trots 4st interna hårddiskar i RAID.

LaCie Bigger Disk består av 4st interna 250GB IDE-hårddiskar med 8MB cache och 7.200rpm som konfigurerats i JBOD (Just a Bunch Of Disks) en billigare form av RAID som inte ger förbättrade prestanda eller feltolerans. En nackdel med just JBOD är att felsäkerheten minskar till en fjärdedel eftersom det räcker att en av fyra diskar går sönder för att alla data ska försvinna för alltid.

LaCie är det första företaget som bryter den magiska 1TB gränsen med en extern hårddisk. Företaget har tidigare lanserat "Big Disk" med 500GB - även där används två interna hårddiskar i JBOD-konfiguration.

http://www.lacie.se/

Tack till Slarti som tipsade

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.