Inget mer porrsurfande på tågstationen

Efter att cheferna på Patna tågstation fått reda på att det porrsurfas flitigt på tågstationens wifi blockar de nu utvalda webbplatser.

För några veckor sen skrev 99mac om att det porrsurfades flitigt på Indiens tågstationer som erbjuder gratis wifi. Särskilt utsatt var Patna tågstation som toppade listan. Men nu ska detta få ett stopp, rapporterar Gadgets 360. Cheferna för Patna tågstation tog allvarligt på den nyvunna kunskapen och blockerar nu utvalda porrsajter. Arvind Razak, presschef på East Central Railway säger att:

”Vi har agerat efter att vi fått reda på att vårt fria wifi främst används för att gå in på olika webbplatser för pornografi på Patna tågstation. […] Initialt har vi bara blockat utvalda webbplatser för porr men vi kommer gradvis förbjuda alla sådana sidor från tågstationens wifi.”

Initiativet att tillhandahålla gratis wifi på Indiens tågstationer har tagits av Google i Indien och Indian Railways och kallas för ”Railwire”. Målet är att uppemot 400 tågstationer ska ha fritt internet men det verkar som att det kan bli svårare i framtiden för de som vill kolla på porr, i alla fall om du befinner dig på Patna tågstation.

Skriven av Amanda Reventlid

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.