Inget mer porrsurfande på tågstationen

Efter att cheferna på Patna tågstation fått reda på att det porrsurfas flitigt på tågstationens wifi blockar de nu utvalda webbplatser.

För några veckor sen skrev 99mac om att det porrsurfades flitigt på Indiens tågstationer som erbjuder gratis wifi. Särskilt utsatt var Patna tågstation som toppade listan. Men nu ska detta få ett stopp, rapporterar Gadgets 360. Cheferna för Patna tågstation tog allvarligt på den nyvunna kunskapen och blockerar nu utvalda porrsajter. Arvind Razak, presschef på East Central Railway säger att:

”Vi har agerat efter att vi fått reda på att vårt fria wifi främst används för att gå in på olika webbplatser för pornografi på Patna tågstation. […] Initialt har vi bara blockat utvalda webbplatser för porr men vi kommer gradvis förbjuda alla sådana sidor från tågstationens wifi.”

Initiativet att tillhandahålla gratis wifi på Indiens tågstationer har tagits av Google i Indien och Indian Railways och kallas för ”Railwire”. Målet är att uppemot 400 tågstationer ska ha fritt internet men det verkar som att det kan bli svårare i framtiden för de som vill kolla på porr, i alla fall om du befinner dig på Patna tågstation.

Skriven av Amanda Reventlid

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

Samsungs nya mobilprocessor Exynos 9 Series 8895 utlovar hög prestanda med kapacitet för virtuell verklighet och avancerad 3D-grafik.

Företaget Colorwear erbjuder sig att efterbehandla Airpods i upp till 58 olika nyanser.

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.