Inget mer porrsurfande på tågstationen

Efter att cheferna på Patna tågstation fått reda på att det porrsurfas flitigt på tågstationens wifi blockar de nu utvalda webbplatser.

För några veckor sen skrev 99mac om att det porrsurfades flitigt på Indiens tågstationer som erbjuder gratis wifi. Särskilt utsatt var Patna tågstation som toppade listan. Men nu ska detta få ett stopp, rapporterar Gadgets 360. Cheferna för Patna tågstation tog allvarligt på den nyvunna kunskapen och blockerar nu utvalda porrsajter. Arvind Razak, presschef på East Central Railway säger att:

”Vi har agerat efter att vi fått reda på att vårt fria wifi främst används för att gå in på olika webbplatser för pornografi på Patna tågstation. […] Initialt har vi bara blockat utvalda webbplatser för porr men vi kommer gradvis förbjuda alla sådana sidor från tågstationens wifi.”

Initiativet att tillhandahålla gratis wifi på Indiens tågstationer har tagits av Google i Indien och Indian Railways och kallas för ”Railwire”. Målet är att uppemot 400 tågstationer ska ha fritt internet men det verkar som att det kan bli svårare i framtiden för de som vill kolla på porr, i alla fall om du befinner dig på Patna tågstation.

Skriven av Amanda Reventlid

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.