Inget mer porrsurfande på tågstationen

Efter att cheferna på Patna tågstation fått reda på att det porrsurfas flitigt på tågstationens wifi blockar de nu utvalda webbplatser.

För några veckor sen skrev 99mac om att det porrsurfades flitigt på Indiens tågstationer som erbjuder gratis wifi. Särskilt utsatt var Patna tågstation som toppade listan. Men nu ska detta få ett stopp, rapporterar Gadgets 360. Cheferna för Patna tågstation tog allvarligt på den nyvunna kunskapen och blockerar nu utvalda porrsajter. Arvind Razak, presschef på East Central Railway säger att:

”Vi har agerat efter att vi fått reda på att vårt fria wifi främst används för att gå in på olika webbplatser för pornografi på Patna tågstation. […] Initialt har vi bara blockat utvalda webbplatser för porr men vi kommer gradvis förbjuda alla sådana sidor från tågstationens wifi.”

Initiativet att tillhandahålla gratis wifi på Indiens tågstationer har tagits av Google i Indien och Indian Railways och kallas för ”Railwire”. Målet är att uppemot 400 tågstationer ska ha fritt internet men det verkar som att det kan bli svårare i framtiden för de som vill kolla på porr, i alla fall om du befinner dig på Patna tågstation.

Skriven av Amanda Reventlid

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.