Inget mer porrsurfande på tågstationen

Efter att cheferna på Patna tågstation fått reda på att det porrsurfas flitigt på tågstationens wifi blockar de nu utvalda webbplatser.

För några veckor sen skrev 99mac om att det porrsurfades flitigt på Indiens tågstationer som erbjuder gratis wifi. Särskilt utsatt var Patna tågstation som toppade listan. Men nu ska detta få ett stopp, rapporterar Gadgets 360. Cheferna för Patna tågstation tog allvarligt på den nyvunna kunskapen och blockerar nu utvalda porrsajter. Arvind Razak, presschef på East Central Railway säger att:

”Vi har agerat efter att vi fått reda på att vårt fria wifi främst används för att gå in på olika webbplatser för pornografi på Patna tågstation. […] Initialt har vi bara blockat utvalda webbplatser för porr men vi kommer gradvis förbjuda alla sådana sidor från tågstationens wifi.”

Initiativet att tillhandahålla gratis wifi på Indiens tågstationer har tagits av Google i Indien och Indian Railways och kallas för ”Railwire”. Målet är att uppemot 400 tågstationer ska ha fritt internet men det verkar som att det kan bli svårare i framtiden för de som vill kolla på porr, i alla fall om du befinner dig på Patna tågstation.

Skriven av Amanda Reventlid

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Tack till Cancerman för detta #nyhetstips!

Samsungs ARM-baserade systemkrets Exynos används nästan uteslutande i företagets egna mobiler, vilket nu visar sig bero på ett gammalt avtal.