Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tesla går med vinst - efter två år

Tesla rapporterar vinst för första gången på två år, och tillverkar också fler bilar än någonsin. Ändå är väntetiden lång för de som är sugna på en lyxig elbil.

Elbiltillverkaren #Tesla har ruskat om bilbranschen rejält, och blivit ett namn på allas läppar. Ekonomiskt har dock Tesla inte dragit in vinst på länge, och ett ständigt problem har varit att inte kunna tillverka tillräckligt många bilar för att möta efterfrågan.

Nu har däremot Tesla meddelat en vinst på 21,9 miljoner dollar under tredje kvartalet 2016. Det motsvarar cirka 196 miljoner kronor och är första gången på två år som Tesla når vinst. Företagets intäkter under kvartalet var 2,3 miljarder dollar eller 20,6 miljarder kronor. Det är en ökning med 145 procent jämfört med motsvarande kvartal 2015.

Tesla meddelade samtidigt att tillverkningen ökat med 92 procent sedan förra året, och med 37 procent sedan förra kvartalet. Beställningar av Teslas bilar Model S och Model X ökade med 68 procent jämfört med förra årets tredje kvartal. Målet är att producera totalt 50 000 bilar under andra halvan av 2016.

Teslas kommande bil Model 3 ska fortfarande börja levereras under slutet av 2017, skriver företaget i ett meddelande till sina aktieägare. Den som förbeställer en Model 3 nu kan dock inte räkna med att få någon förrän tidigast 2018. Fredagen den 28 oktober, alltså imorgon, håller Tesla ett lanseringsevent tillsammans med solcellsinstallatören Solar City.

Tidigare den här månaden gick också Tesla ut med nyheten att alla bilar som tillverkas framöver kommer ha möjligheten till begränsad självkörning. Alla Teslas bilar får åtta kameror på utsidan som kan hålla koll i 360 grader och en radie av 250 meter. En inbyggd radar ska också göra att bilen kan navigera i regn och dimma, och även hålla avståndet till andra bilar runtomkring, rapporterar Engadget.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.