Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Windows 10 ska ge 3D till alla

Microsoft satsar stort på 3D med nästa stora uppdatering av Windows 10. Förhoppningen är att Creators Update ska göra alla användare till 3D-konstnärer.

#Microsoft presenterar nya produkter under ett särskilt mediaevent från New York City. Bland annat bjuder Microsoft på en förhandstitt av nästa större uppdatering av operativsystemet #Windows 10, som kommer i början av nästa år.

Uppdateringen kallas för Windows 10 Creators Update, och som kan härledas från namnet ligger fokus på kreativt skapande. Med uppdateringen satsar Microsoft på 3D, och säger att detta kommer bli en lika naturlig del av framtidens skapande som Office-dokument i 2D är idag. Många barn har redan lärt sig att arbeta med datorer i 3D tack vare byggarspelet Minecraft, som Microsoft äger.

Med Windows 10 Creators Update får Windows inbyggt stöd för att använda och skapa 3D-objekt. Microsoft-chefen Megan Saunders visar från scenen bland annat hur hon med hjälp av en mobilkamera kan skanna in ett sandslott som en 3D-modell.

Paint 3D

En del av uppdateringen är också som 99mac tidigare skrivit om en ny version av ritprogrammet Paint, som uppdaterats för att skapa och redigera 3D-objekt. Saunders demonstrerar hur appen kan användas för att sätta ihop ett montage med det inskannade sandslottet och vanliga fotografier. Microsoft ska också lansera en resursbank på nätet som kallas Remix 3D, där användare kan dela med sig av sina egna 3D-objekt. Även objekt som är skapade i Minecraft kan delas via webbportalen. Microsoft tillkännager också ett samarbete med Trimble som gör appen Sketch Up.

Rita och måla i 3D, med nya versionen av Paint.

Men 3D kommer också till många andra appar i Windows 10 Creators Update lovar Microsoft. Till exempel kommer stöd för 3D till presentationsprogrammet Powerpoint, och även webbläsaren Edge.

Windows 10 Creators Update kommer att släppas som en gratis uppdatering i början av 2017.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.