Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple uppdaterar IOS, Mac OS, Watch OS och TV OS

Apple har släppt en uppdatering för operativsystemet IOS 10, och uppdaterar samtidigt Watch OS, TV OS och Mac OS.

Efter att en period ha funnits tillgänglig som betaversion har Apple nu släppt IOS 10.1 för allmänheten. Uppdateringen innehåller den nya funktionen Porträttkamera för Iphone 7 Plus, stöd för kollektivtrafik i Kartor i Japan samt "stabilitetsförbättringar och buggfixar". Den första versionen av #IOS 10 släpptes i september.

Porträttkamera fungerar bara på Iphone 7 Plus, och använder djupdata från de dubbla kamerorna för att skapa ett kort skärpedjup vilket ger effekten av ett objekt i fokus med suddig bakgrund. Funktionen uppges dock fortfarande vara en beta. Kameraappen sparar dock även en orginalversion av bilden utan filtret.

En annan förändring i IOS 10.1 är att det nu går att slå på de animerade effekterna i appen Meddelanden även när hjälpfunktionen Minska Rörelse är aktiverad. Det finns nu också ett val att upprepa animationerna.

Watch OS, Mac OS, TV OS

Apple har samtidigt också släppt Watch OS 3.1 med buggfixar och några av förbättringarna från IOS 10.1, så som möjligheten att upprepa animationerna i Meddelanden. Watch OS 3.1 ska också förbättra batteritiden på klockan något enligt uppgifter från 9to5mac. #Watch OS 3 släpptes i september och gav flera nya funktioner till klockan Apple Watch.

Även #Mac OS Sierra har fått en uppdatering i form av version 10.12.1 som hämtas hem via Mac App Store. Här ska kompatibiliteten ha förbättrats mellan Icloud och Microsoft Office-dokument, samt förbättringar i Mail, Universella urklipp, Safari och automatisk upplåsning av en Mac med en Apple Watch. Appen Bilder får också ett smart album där bilder tagna med porträttläget i Iphone 7 Plus samlas.

Även Apple TV-systemet #TV OS får en liten uppdatering i form av TV OS 10.0.1. Här listas inga nya funktioner eller förändringar annat icke specificerade buggfixar och säkerhetsförbättringar.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.