Tune 4-tävlingen har en vinnare

Många ville vara med och försöka vinna högtalarna Tune 4, och efter att ha gått igenom alla inskickade bidrag har juryn utsett en segrare.

Tävlingen att vinna ett par Tune 4-högtalare från XTZ lockade många att försöka sig på att besvara frågorna. De flesta lyckades också pricka rätt svar på frågorna, av vilka några var riktigt kluriga.

Efter att ha rättat alla inskickade bidrag och gått igenom alla de låtar som de tävlande ville spela på högtalarna har juryn till slut enats om en segrare. Det blir ingen mindre än teodor2015 på forumet som blir den lycklige vinnaren. Teodor svarar till 99mac att han är mycket glad och mycket förvånad över att ha vunnit.

Den låt som Teodor säger sig spela upp som första är Don´t stop me now med den brittiska rockgruppen Queen. Ett väldigt bra val tycker vi!

Grattis till vinsten Teodor!

Här är de rätta svaren:

1. Vilket år inträffade hippiehögtiden "Summer of Love"?

Summer of Love inträffade sommaren 1967.

2. Det mest sålda albumet är Michael Jacksons "Thriller" från 1982. Men vilket album brukar anses komma på andra plats?

Det här är en knepig fråga, och den blir inte lättare av att det finns flera olika sätt att mäta med olika album som kandidater. Mörkertalet är också ganska stort vad gäller antalet sålda album. De flesta brukar dock ange Pink Floyds "Dark Side of the Moon" som den näst mest sålda skivan. Vissa hävdar dock att AC/DC förtjänar silvermedaljen med "Back in Black" från 1980. Slutligen brukar vissa amerikanska institutioner lyfta fram Eagles album "Their Greatest Hits (1971 – 1975)".

Som rätt svar godkänner vi därför både Pink Floyd och Eagles.

3. Eric Clapton har haft många gitarrer, men vad heter en av hans mest kända, som han använde i bandet Cream och som kommit att symbolisera den psykedeliska eran?

Eric Claptons gitarr kallades för The Fool.

4. På hitlistan Svensktoppen får bara musik skriven av en svensk medborgare tävla. Vilken låt har legat allra längst på Svensktoppen, sammanlagt 278 veckor?

Svensktoppens mesta låt är Du är min man med Benny Anderssons orkester och Helen Sjöholm.

5. Vilket år grundades Spotify?

Spotify grundades 2006.

6. Vilken Grammy-vinnande kompositör har skrivit signaturmelodier till ett stort antal amerikanska tv-serier, bland annat Lagens Änglar, The A-Team och Spanarna på Hill Street?

Rätt svar är Mike Post, som gjort ledmotiven till ett stort antal amerikanska tv-serier.

7. Att rockband byter medlemmar är inget ovanligt, men vilket av dessa band har haft flest medlemmar genom årens lopp, närmare bestämt 65 stycken?

Rockgruppen Santana har haft 65 olika medlemmar, och då gruppen fortfarande är aktiv kan det mycket väl bli ännu fler.

8. Vilken kvinnlig musiker har vunnit flest Grammy Awards totalt?

Rätt svar är Alison Krauss, som tilldelats hela 27 Grammy Awards och nominerats 41 gånger.

9. Hur många studioalbum hann The Beatles med att ge ut i sitt hemland Storbritannien?

Beatles gav ut tolv stycken studioalbum i Storbritannien, nämligen följande:

 • Please Please Me (1963)

 • With the Beatles (1963)

 • A Hard Day´s Night (1964)

 • Beatles for Sale (1964)

 • Help! (1965)

 • Rubber Soul (1965)

 • Revoler (1966)

 • Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band (1967)

 • The Beatles, "White Album" (1968)

 • Yellow Submarine (1969)

 • Abbey Road (1969)

 • Let it Be (1970)

10. Var ligger den berömda Sun Studio där bland annat Elvis Presley, Carl Perkins, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis och Roy Orbinson spelat in skivor?

Sun Studio ligger på 706 Union Avenue i Memphis, Tennessee.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.

Den uppdaterade versionen av den tio år gamla guldklimpen Bioshock ska även släppas till Mac-plattformen, och nu har vi även ett konkret datum.

Den skotske författarens verk i bok- och filmformat lär vara bekant för fulkulturella konsumenter, men författaren själv är sannolikt inte lika välkänd.

Nu finns Oneplus 5 att köpa hos svenska återförsäljaren Webhallen. Tidigare har den bara funnits via tillverkarens egna webbsida.

Apple fortsätter att satsa på eget videoinnehåll till Apple Music. Nu har de anställt Matt Cherniss, som tidigare varit chef för WGN America och Tribune Studios.