Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple och IBM lanserar app för lärare

Apple och IBM lanserar appen IBM Watson Element for Educators för att underlätta lärares arbete.

Apple och #IBM inledde ett samarbete under 2014 som gick ut på att IBM skulle hjälpa Apple sälja in Ipad och dess ekosystem till företag. Ett av målen var att IBM skulle ta fram 100 IOS-appar för sina företagstjänster. Redan i slutet av förra året uppnådde #Apple och IBM sina gemensamma mål och nu lanserar de sin första utbildningsapp.

Appen lanseras till Ipad och heter IBM Watson Element for Educators. Coppell Independent School District är först ut med att använda appen som ett verktyg i undervisningen. IBM beskriver satsningen på följande vis på företagets webbplats:

”Appen möjliggör en fördjupad nivå av engagemang från lärarens sida genom att erbjuda ett helhetsgrepp om varje enskild elev. Detta inkluderar data om intresse, prestationer, studieresultat, närvaro, beteende och läroprocesser. Den samlade kunskapen kommer hjälpa lärare att på ett individuellt plan kunna se till elevers behov bättre.”

De båda företagen har kommit långt från dagarna då Apple i den klassiska 1984-reklamen liknade IBM vid ett förlegat Big Brother-företag som skulle besegras av Macintosh. Under den Apple-fokuserade IT-mässan Jamf Nation berättade IBM-chefen Fletcher Previn att företag kan spara tusentals kronor på att överge Windows-datorer till förmån för Mac-datorer.

IBM är själva mitt uppe i ett skifte från pc-datorer med Windows till Mac-datorer. I dagsläget använder 90 000 av företagets anställda Macar och denna siffra förväntas passera 100 000 innan årets slut. En stor anledning till besparingarna uppges vara minskat behov av support då blott 5 procent av Mac-användarna behövt hjälp med sina datorer, att jämföra med 40 procent för Windows-datorerna.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.