test

Jabra Sport Pulse - en bråkig krabat

Jabra Sport Pulse - Special Edition är ett par trådlösa sporthörlurar med pulsmätning som 99mac har slängt in i testlabbet.

Jabra Sport Pulse är ett par trådlösa sporthörlurar och en av sakerna som gör att de sticker ut från andra lurar är dess pulsmätning. Jabra Sport Pulse mäter pulsen via innerörat, och när du använder den tillhörande appen Jabra Sport Life hjälper dig appen ligga i rätt pulszon genom att säga åt dig att höja eller sänka tempot. Nu har hörlurarna kommit till testlabbet – 99mac testar!

Det finns kontrollknappar som det går att växla musikspår med, höja och sänka volymen samt svara på samtal genom. Du kopplar upp dem till din mobil genom Bluetooth. Hörlurarna är svarta med gula valbara detaljer. Hörlurarna ska vara tåliga mot vatten, damm, sand och stötar i enlighet med amerikanska militärens standard. Varken hörlurarna eller mikrofonen har aktiv brusreducering, dock ska skumpluggarna från COMPLY ge en passiv bullerdämpning och förbättrad bas.

Till Jabra Sport Pulse medföljer en uppsjö olika storlekar på skum- och gelépluggarna. Det finns även olika storlek och form på silikonvingarna som ska göra att hörlurarna sitter ordentligt på plats när du sportar.

Bråket med Jabra Sport Pulse

Jag och Jabras sportlurar bråkade en hel del. Först satt jag rätt länge med att få min mobil och lurarna att hitta varandra och även om Jabras app pedagogiskt försökte visa hur jag skulle göra tog det många försök innan de båda samarbetade. Innan jag kunde komma igång med träningen var jag tvungen att hitta rätt kombination av vingar och pluggar för att kunna börja använda appen.

Först ville appen hitta min puls, vilket visade sig vara överraskande svårt. Jag tror jag testade över fyra olika kombinationer och satt ner med hörlurarna vid minst tre tillfällen innan min puls till sist hittades. Efter det ska appen kontrollera att hörlurarna sitter såpass bra att att min puls kan fortsätta mätas fastän jag rör på mig. Här måste jag erkänna att jag till sist fick fuska för att ens kunna komma igång med testet.

Jabra som träningshjälp - bråket fortsätter

Väl ute skulle jag testa Fitness-testet V02max som är inbyggt i appen. Testet ska avläsa din syreupptagningsförmåga för att kunna uppskatta din kondition och fysiska nivå. Testet går ut på att springa i minst 15 minuter på en pulsnivå som ligger på 70-100 procent av din fysiska kapacitet. Även om jag tränar upp till 10 timmar i veckan och får en hel del konditionsträning i och med Roller Derby är en av de värsta sakerna jag vet att springa. Men vad gör en inte för jobbet! Jag gav mig ut för att löpträna med Jabra Sport Pulse, och snabbt fick jag sota för att jag fuskade när jag ställde in passformen.

En kvinnlig röst uppmanande mig rätt kyligt att hela tiden springa fortare för att hamna i rätt zon. Jag fick börja om testet några gånger för att rösten i lurarna och jag missförstod varandra. Jag gjorde mitt bästa för att lyda den men tills slut sprang jag så fort att jag omöjligt kunde hålla samma tempo i 15 minuter utan vila. Efter några försök var jag helt slut och gav upp tanken på att någonsin slutföra testet. Istället provade jag ett av appens crossfit-program.

Jag testade ett program som hette Belly Burn som skulle vara i 6 minuter. Detta var ett bra pass men långt ifrån tillräckligt för att ha som ett enskilt pass, utan det ska helst upprepas några gånger i rad eller kombineras med några av de andra programmen. Jag hittade ingen funktion som bara mätte min träning, så om jag ville att appen skulle registrera min träning var jag tvungen att göra det inom ramen för ett program.

Ljudet är bråkfritt

Ljudmässigt är hörlurarna bra. Jag har testat både med skum- och gelépluggarna. Skumpluggarna från COMPLY som ska ge bullerdämpning och förbättrad bas håller vad de lovar. Basen blir bättre och den passiva bullerreduceringen fungerar bra. Jag testade dem på kontoret som kan vara en rätt pratig och ljudlig miljö men under tiden jag satt med hörlurarna såg jag bara hur mina kollegors munnar rörde sig, jag tror de skrattade men jag hörde bara Sam Smith sjunga Stay With Me. Hörlurarna har ett mycket behagligt ljud som klarar av både höga toner och mycket bas.

Sammanfattningsvis kommer inte jag och Jabra Sport Pulse speciellt bra överens och de har prövat mitt tålamod flertalet gånger under testperioden. Detta gäller både passformen och i-örat-tränaren, som jag upprepade gånger velat skrika på i vredesmod. Det är absolut inget fel på ljudet i hörlurarna men de är omständliga och som ett träningshjälpmedel är de väldigt begränsade.

Fakta: Jabra Sport Pulse - Special Edition

Vad är det? Trådlösa Bluetooth-anslutna in-ear-hörlurar
Frekvensomfång: 20 - 20 000 Hz
Anslutning: Bluetooth 4.0
NFC: Ja
Aktiv brusreducering: Nej
Känslighet: 94 dB
Impedans: 16 Ohm
Microfon: Ja
Batteritid: 5 timmar musik, 240 timmar standby.
Övriga egenskaper: Pulsmätare, vatten-, smuts- och stöttålig, sportanpassade
Tillgängliga färger: Svart
Vikt: 15 gram

Tekniken är en stor del av människors liv, men det är mestadels män som jobbar inom branschen. Följ några kvinnor som har valt att utmana normen och arbetar inom datateknologi.

Den som gillar episka strategispel kan planera in tjänstledigheten redan nu, då Civilization VI kommit till Mac.

Apples nya datorer har inte bara fått spännande funktioner, ny design och bättre prestanda. De har också blivit en ordentlig slant dyrare.

Under kvällens event presenterar Apple en ersättare till storsäljaren Macbook Air med en bildskärm på 13 tum, nämligen en enklare version av Macbook Pro 13 tum.

Förra året släppte Apple en uppdaterad version av Apple TV med stöd för appar, Siri och en ny fjärrkontroll. Nu kommer en ny app som kort och gott heter TV.

Problemen och återkallandet av telefonen Note 7 gör att Samsungs vinst minskar med 30 procent för kvartalet.