Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test: Lexmark Interact S605

Sugen på en skrivare som känns lite mer 'Apple'? Då kan Lexmarks nya Interact S605 vara något att titta närmare på.

Skrivare är ju sällan läckra, men Lexmark har på något sätt lyckats få till det med den här skrivaren. Interact S605 är svart, klarar upp till 30 svart-vita sidor i minuten (om man är beredd att tumma på kvaliteten) och har drivrutiner för Windows, Mac och Linux. Utskriftskvaliteten av foton på Lexmarks egna fotopapper, modell de-luxe, är riktigt bra och där har jag inget att klaga på alls.

Med andra ord: på pappret en rätt normal bläckstråleskrivare.

Sen startar man den och upptäcker att istället för en bunt kackiga knappar så har man en pekskärm att leka med. Och den går inte heller av för hackor utan visar förhandsvisningar av bilder, menyer och ikoner utan att tyckas kompromissa på kvaliteten. Interact S605 har inbyggt trådlöst nätverk som på sedvanligt Lexmark-manér inte låter sig anslutas till ett WPA-skyddat WIFI-nät utan konfigurationsprogramvaror men till skillnad från äldre maskiner jag testat så fungerar det numera bra med wifi-basstationen i min Time Capsule.

Skrivaren är också, via en programvara i din dator, kompatibel med Apples MobileMe-tjänst vilket göra tt man kan spara bilder från skrivaren till MobileMe direkt över Internet och även titta på bilder på MobileMe via pekskärmen.

Men den funktion som fångade mitt öga, och frångick min princip att inte testa skrivare i första taget (det brukar nämligen vara så ohyggligt tråkigt), var att skrivaren ska fungera tillsammans med iPhone och iPod Touch.

Och det gör den, men det där med att "fungera" är egentligen en halvsanning. Det som krävs är en programvara kallad LexPrint som man laddar ner gratis från App Store. Därefter krävs en programvara på din dator kallad LexPrint Listener som via din dators nätverkskoppling väntar på att LexPrint ska prata med LexPrint Listener. Skrivaren måste också vara installerad på den dator som LexPrint Listener är installerad på.

Snyggare hade givetvis varit om LexPrint hade hittat skrivaren själv och bara dumpat över utskriften till skrivaren och låtit den senare ta hand om allt jobb med att rippa den och omvandla den till en utskrift men Lexmark har tyvärr tagit en lite enklare väg med denna lösning. Men den fungerar åtminstone så det är alltid något.

Priset då? Lexmark Interact S605 kostar 1990 kronor. Inklusive moms. Det är rätt mycket pengar för en skrivare men jag tycker det är värt det. Lexmark Interact S605 är lite mer premium än en vanlig vaniljskrivare för 395 spänn på Lidl.

Ska man ha en matchande bläckstråleskrivare bredvid sin Mac på skrivbordet, är det den här skrivaren man ska ha.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.