Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Över hälften har installerat IOS 10

Det nya operativsystemet har installerats på 54 procent av aktiva IOS-enheter, enligt siffror från Apple.

#IOS 10 är den senaste versionen av Apples mobila operativsystem, och det släpptes till allmänheten 13 september i år. På sin webbplats för utvecklare redovisar Apple vilket operativsystem enheter som ansluter till App Store har, och där har nu 54 procent det nya systemet installerat.

54 procent är något lägre än de 57 procent av användarbasen som IOS 9 uppnått efter motsvarande period, rapporterar Imore. Det systemet var däremot kompatibelt med samma enheter som föregångaren IOS 8. IOS 10 däremot är inte kompatibelt med bland annat Iphone 4S och Ipad 2, vilket gör att det finns ett antal enheter i bruk som inte kan uppdateras.

Därtill har #Apple i år väntat över en vecka med att tipsa om att uppdatera genom en notis i telefonen eller med en röd skylt på appen Inställningar. Detta för att minska trycket på Apples servrar under den första veckan med IOS 10.

Apple distribuerar just nu en betaversion av IOS 10.1, vilken väntas släppas inom kort. Denna uppdatering erbjuder bland annat ett porträttläge för kameran i Iphone 7 Plus.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.