Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple måste betala 300 miljoner dollar till patenttroll

Apple förlorar rättstvisten mot bolaget Virnetx, och döms att betala motsvarande 2,6 miljarder kronor för användning av patenterad teknologi.

Kampen mellan #Apple och patentbolaget #Virnetx har pågått sedan 2010 när Virnetx stämde elektronikjätten för att använda sammanlagt fyra olika patent i så kallade virtuella privata nätverk i sina operativsystem. 2012 dömde en jury Apple att betala drygt tre miljarder kronor i skadestånd, men detta överklagades till en federal domstol som delvis avfärdade domen 2014. En ny dom följde i februari på hela 625 miljoner dollar eller 5,3 miljarder kronor – det största skadeståndet någonsin i ett amerikanskt patentfall.

Även detta avfärdades dock, delvis på grund av att den tidigare juryn ansågs vara alltför influerad av domen i de tidigare rättegångarna. Men Virnetx har fortsatt på sin linje, och efter den senaste vändan i rättsalen döms Apple att betala 302,4 miljoner dollar till patenthållaren – motsvarande nästan 2,6 miljarder kronor. En ny process ska nu ta ställning till om Apple medvetet begick patentintrånget, vilket isåfall kan leda till ännu högre böter, rapporterar Reuters.

Virnetx anses av flera parter vara ett patenttroll, då de förvaltar en stor mängd patent som de själva inte uppfunnit. Sammanlagt har bolaget över 100 patent, de flesta gällande nätverksprotokoll. Förutom Apple har Virnetx också rättsprocesser igång mot bland annat Cisco och Microsoft. Företaget har också nyligen lämnat in ännu en stämningsansökan mot Apple gällande nyare versioner av Apples säkerhetsfunktioner samt appen Meddelanden.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.