Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kampen om järntronen flyttar till Ipad

De populära böckerna som tv-serien Game of Thrones bygger på ges ut i exklusiva digitala versioner till Iphone och Ipad, med bland annat interaktiva kartor och uppslagsverk.

TV-serien Game of Thrones på HBO har rönt stora framgångar, men även böckerna som ligger till grund för serien har blivit en succé. Bokserien heter A Song of Ice and Fire, och den första delen, A Game of Thrones, gavs ut för tjugo år sedan.

I samband med detta jubileum har nu en exklusiv digital utgåva av boken getts ut på Apples ebokhandel #Ibooks. Utgåvan innehåller flera interaktiva delar som ska göra berättelsen mer levande, och kanske göra det enklare att följa med i den ganska komplicerade handlingen och de hundratals karaktärer som finns med.

Bland annat finns det interaktiva kartor där det går att följa de olika huvudpersonernas resor, ett uppslagsverk, information om de olika husen i Westeros, annoteringar och mycket annat. Som en bonus medföljer också en förhandstitt på den kommande sjätte boken i serien, The Winds of Winter.

Utgåvan av A Game of Thrones kostar 95 kronor, och även de senare böckerna i serien kommer att dyka upp i liknande utgåvor under de kommande månaderna. Tidigare har Apple också gett ut interaktiva utgåvor av de sju böckerna i Harry Potter-serien.

A Song of Ice and Fire av George R.R. Martin

1. A Game of Thrones (sv: Kampen om Järntronen)
2. A Clash of Kings (sv: Kungarnas krig)
3. A Storm of Swords (sv: Svärdets makt)
4. A Feast for Crows (sv: Kråkornas fest)
5. A Dance with Dragons (sv: Drakarnas dans)
6. The Winds of Winter (kommande)
7. A Dream of Spring (kommande)

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.