Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Spotify kan köpa Soundcloud

Enligt Financial Times är Spotify i långt gångna förhandlingar med Soundcloud om att köpa företaget.

Under en lång tid var #Spotify mer eller mindre outmanade på marknaden för strömmande musik, men konkurrensen har hårdnat efter stora satsningar från både Apple, Amazon och Google.

99mac rapporterade tidigare i september om Spotifys stigande siffror, företaget har 40 miljoner betalande medlemmar, och nu uppger Financial Times att Spotify är i långt gångna förhandlingar med Soundcloud om att köpa företaget. #Soundcloud är värderat till runt 700 miljoner dollar (cirka 6 miljarder kronro) men trots sin stora popularitet har företaget än så länge inte kunnat visa på någon vinst.

Daniel Ek, Spotifys grundare, har i en intervju sagt att:

”Kommande år handlar för oss om att försäkra oss om att fler musiker kan leva på sitt skapande och att vi ska kunna hjälpa dem att hitta sina publik. Idag ber våra kunder oss om att tillhandahålla dem ny musik samtidigt som artisterna ber oss hjälpa dem hitta sin publik. Praktiskt taget är det två sidor av samma mynt”.

En stor styrka hos Soundcloud är närheten till lyssnare och musikskapare så det är inte otänkbart att Spotify skulle kunna se ett eventuellt köp av Soundcloud som ett sätt kunna hjälpa musiker och lyssnare att finna varandra och samtidigt tärksa sin ställning på marknaden ytterligare mot de amerikanska elektronikjättarna.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.