Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

v4: Nya forumregler och allmänna villkor

99mac kommer inom kort presentera nya allmänna villkor och regler för användning av våra internettjänster.

När vi startade 99mac för nästan tre år sedan hade vi aldrig kunnat tro att det skulle bli så populärt och stort som det är idag. I takt med att forumet växt har kraven på organisation och ekonomi ökat rejält. 99mac har blivit en egen liten ekonomi där webhotellräkningarna blivit allt större i takt med att trafiken ökat.

Sedan julen 2002 har vi ökat antalet medlemmar med 154% och vi tror inte att ökningstakten kommer minska markant i fortsättningen.

Därför har vi funderat och planerat för hur vi ska hantera situationen under dom kommande åren. Vi passerade dag 1000 för en vecka sedan och nu finns det en mer konkret plan för hur nästa 1000 dagar ska se ut.

Våra nya allmänna villkor kommer innehålla bland annat följande:

- 99mac kommer få en ansvarig utgivare för forumet med utgivningstillstånd ifrån PRV.

- Alla sidor och design ägs av 99mac och får inte kopieras eller användas utan tillstånd.

- Upphovsrätten till texter och bilder innehas av respektive fotograf och/eller skribent.

- 99mac har rätt att (om inte annat avtalats) rätt att utan särskild ersättning använda text och bilder som publicerats på 99mac, delvis eller i sin helhet i redaktionellt material på 99mac.

- När medlemmar publicerar text och bild gäller att varje avsändare ansvarar för innhållet.

- Materialet och inläggen får inte vara kränkande, utgöra hets mot folkgrupp, innehålla rasism, avse straffbara skildringar, innehålla pornografi, intrång i andras upphovsrätt och/eller bryta mot PUL.

- 99mac ska följa tillämpbar svensk lag och de etiska regler som SUNET tillämpar.

- Vi kommer tydligt specifiera att varje medlem är personligt ansvarig för sina inlägg.

- 99mac har rätt att duplicera användarkonton vid en sk "split" av forumet till närliggande ämnen. Ett exempel på detta är Offtopic.se som använder inlägg och användarkonton ifrån 99mac.se. Detta kommer i fortsättningen offentliggöras i god tid i förväg.

- Vi tillåter inte anonyma användarkonton på 99mac. Du får använda alias i forumet men din användarprofil måste innehålla ditt riktiga namn. Endast forumadministratörer har tillgång till den informationen så du är fortfarande anonym sett ur andra forummedlemmars perspektiv.

- Medlemmar ger tillstånd till 99mac att föra register över användarkonton.

- 99mac kommer inte tillåta diskussioner om piratkopierad programvara eller diskussioner om filbytarprogramvara som Kazaa, Direct Connect etc.

Fler regler kommer säkert tillkomma, vårt mål är att släppa dessa villkor från och med nästa vecka.

Kommentarer
58 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.