Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

RHA släpper förstärkare och nya lurar

Hörlurstillverkaren RHA visar upp två nya lurar och en portabel D/A-omvandlare och hörlursförstärkare under IFA nästa vecka.

Nästa vecka drar elektronikmässan #IFA igång i Berlin, och 99mac kommer att vara där för att ta sikte på alla nya produkter. Redan nu meddelar hörlurstillverkaren #RHA att tre nya produkter ska visas upp under mässan. Det blir två nya hörlurar, och företagets första portabla D/A-omvandlare.

Först ut är CL750, en uppföljare till de tidigare lurarna MA750, som 99mac tidigare testat. De nya hörlurarna har en liknande design i rostfritt stål, men använder RHA:s nya ljudelement CL Dynamic. CL750 utlovar ett frekvensomfång på 16–45 000 Hz, att jämföra med 16 Hz–22 000 Hz hos MA750.

Ett steg uppåt på prisskalan hittas hörlurarna CL1 Ceramic vilka är att betraka som RHA:s nya flaggskepp. Lurarna är byggda i ett tätt keramiskt material, och använder dubbla ljudelement. Dels CL Dynamic som hanterar bas och mellanregister, men också ett nytt keramiskt element som ska garantera att höga frekvenser låter angenämt. Hörlurssladden går också att koppla loss.

Både CL750 och CL1 Ceramic är optimerade för användning med hörlursförstärkare eller D/A-omvandlare. Lämpligt nog släpper RHA också en portabel sådan under namnet Dacamp L1. En D/A-omvandlare är konstruerad för att ta digitala signaler från en enhet och omvandla till analoga. Det är användbart om till exempel en mobiltelefon saknar analog hörlursutgång.

Dacamp L1 kan ta emot signaler via en 3,5 millimeter linjeingång, optisk mini-TOSLINK, Micro-USB eller en normalstor USB-A-ingång. Kompatibilitet utlovas med IOS, Android, Windows, Mac och Linux. Signalen ut kan skickas via 3,5 millimeters linjeutgång, 3,5 millimeters hörlursutgång eller en 4-pinnars XLR-kontakt. Hela härligheten drivs med ett uppladdningsbart batteri på 4 000 mAh som ska ge tio timmars användning, och även kunna ladda upp mobiltelefonen.

RHA kommer att demonstrerar de nya produkterna nästa vecka på IFA-mässan, och de blir tillgängliga i oktober. De rekommenderade priserna är följande:

  • CL750: 129,95 Euro (cirka 1 200 kronor)

  • CL1 Ceramic: 449,95 Euro (cirka 4 200 kronor)

  • Dacamp L1: 549,95 Euro (cirka 5 200 kronor)

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.