Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mac OS Sierra bekräftar snabbare USB

Betaversionen av operativsystemet Sierra pekar mot att kommande Mac-datorer får nya snabbare USB-portar.

2015 släppte Apple den bärbara datorn Macbook, som var den första att utrustas med den nya mindre USB-porten #USB Type-C, med protokollet USB 3.1. Både den och 2016 års uppföljare använde dock den första generationens USB 3.1-standard, med en maximal överföringshastighet på fem gigabit per sekund. Standarden kallas också Super Speed Plus.

Betaversionen av Apples kommande operativsystem Mac OS Sierra tyder däremot på att nya Mac-datorer kommer att utrustas med den betydligt snabbare andra generationens USB 3.1. Hastigheten är upp till den dubbla, nämligen tio gigabit per sekund, rapporterar 9to5mac.

Ledtrådarna finns i kodsträngar som hittats i betaversionen av det nya operativsystemet och visar att #Sierra får stöd för den nya USB-hastigheten. Eftersom inga Mac-datorer i dagsläget har hårdvarustöd för generation två tyder detta på att sådana maskiner är på gång.

Apple väntas lansera nya bärbara datormodeller under hösten. Särskilt väntas en större uppgradering av Macbook Pro. Tidigare rykten har gjort gällande att Apple planerar att införa stöd för protokollet Thunderbolt 3 via porten USB Type-C. Värt att nämna är att #Thunderbolt 3 också har inbyggt stöd för USB 3.1 generation 2.

Samma anslutning skulle därmed kunna ge USB-överföring i upp till 10 gigabit per sekund, Thunderbolt-överföring i upp till 40 gigabit per sekund samt stöd för anslutning av 4K- och 5K-skärmar och laddning.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.