Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Youtube får sociala funktioner

Youtube ska möta konkurrensen från sociala nätverk som Facebook genom att få egna sociala funktioner där videoskapare kan kommunicera med sina tittare.

Video blir en allt viktigare del av sociala nätverk så som Facebook. Videotjänsten #Youtube har som ett svar på detta fått flera nya funktioner det senaste året, som stöd för livesändning av video i 360 grader. Enligt en ny rapport från Venture Beat vill nu Youtube konkurrera ytterligare genom att lägga till flera sociala funktioner.

De nya funktionerna utvecklas internt under namnet Backstage. Här ska Youtube-kreatörer kunna dela bilder, länkar, textinlägg och privata videofilmer med sina prenumeranter. På många sätt liknar Backstage därmed funktionen Connect i musiktjänsten Apple Music, där artister kan kommunicera med sina fans.

Enligt rapporten planeras en lansering av Backstage mot slutet av året. Inledningsvis kommer funktionerna vara begränsade till vissa särskilt populära Youtube-konton, och eventuellt inte med alla funktioner aktiva.

Tidigare i augusti meddelade Google att tjänsten Hangouts On Air för livesändning skulle slås ihop med Youtube Live, och att flera sociala funktioner då skulle försvinna. Backstage skulle kunna ersätta många av dessa funktioner, så som möjligheten att hålla frågestund med tittare och dela tittarundersökningar.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.