Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Musikkritiker: "Apple Music i konspiration"

Apple Music bör utredas för brott mot konkurrenslagstiftningen, skriver en välkänd musikkritiker. Samtidigt stoppar skivbolaget Universal sina artister att skriva avtal om exklusivitet.

Skivbolaget Universal Music Group förbjuder sina artister att skriva avtal om exklusivitet på strömmande musiktjänster. Det avslöjas i ett mejl som skivbolagets vd Lucian Grainge har skickat ut internt, rapporterar musikanalytikern och kritikern Bob Lefsetz på sin webbplats. Till Universal hör stora artister som exempelvis Taylor Swift, Lady Gaga, Coldplay och Kanye West.

Som 99mac skrev under onsdagen har exklusiva artister blivit ett kraftfullt konkurrensverktyg för musiktjänster med gott om ekonomiska resurser, framförallt #Apple Music. Den senaste i raden av exklusiva albumsläpp på Apple Music är det senaste albumet från Frank Ocean som släpptes på tjänsten i helgen. Även Britney Spears nya album Glory släpps denna vecka exklusivt till tjänsten.

Nyheten om att Universal nu stoppar sina artister från att skriva avtal om exklusivitet följdes av ett blogginlägg av Bob Lefsetz, där han uppmanar myndigheter att utreda Apple för brott mot konkurrenslagstiftning. Lefsetz skriver:

"För det pågår en konspiration mellan Apple Music och industrin för att ändra spelets regler, för att få alla att betala för en prenumeration genom att lägga hitmusik bakom en betalvägg."

Enligt Lefsetz är problemet inte bara att Apple binder upp populära nya album för att bara erbjuda dem till sina prenumeranter. Ett annat bekymmer är att sådana album marknadsförs intensivt på tjänsten, vilket gör att mindre artister och band hamnar i skymundan. Han skriver vidare att artister som Frank Ocean och alla andra som tar emot pengar från Apple är "medskyldiga" till företagets missgärningar.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.