Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Pokémon Go mer populärt än OS

Fenomenet Pokémon Go har nått Brasilien, och utmanar de olympiska spelen i popularitet bland Rios unga.

Just nu pågår de olympiska sommarspelen i Rio de Janeiro – den första olympiaden som hålls i Sydamerika och ett enormt evenemang för storstaden Rio. Idrottsevenemanget har dock fått oväntad konkurrens från ett annat folknöje, nämligen mobilspelet #Pokémon Go.

Spelet släpptes i Brasilien 3 augusti, samma dag som OS smygstartade med fotbollsturnering innan den officiella invigningen 5 augusti. Enligt en av Brasiliens största teleoperatörer Claro har Pokémon Go redan laddats ned av närmare två miljoner användare bara i Rio de Janeiro. Mer än hälften av dessa har jagat Pokémon inuti och i närheten av OS-arenorna, skriver Reuters.

Intresset för mobilspelet är stort särskilt bland stadens unga, och i många fall större än för de olympiska spelen. Studenten Lourdes Drummond säger:

"Jag såg fotbollen mellan Brasilien och Sverige, men sedan jag började med Pokémon Go har jag tappat intresset."

Även bland de som deltar i OS finns atleter som hellre verkar vilja träna Pokémon. Den japanske gymnasten Kohei Uchimura laddade ned appen när han kom till Brasilien inför spelen, och har dragit på sig motsvarande 40 000 kronor i internationella telefonavgifter. Som plåster på såren har han dock lyckats ta två guldmedaljer i mångkamp, och enligt Time har Uchimuras japanska telefonbolag bestämt sig för att istället låta honom betala en fast avgift för datatrafiken.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.