Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Logitech lanserar knappen Pop Home Switch för det smarta hemmet

Med Logitechs nya knapp Pop Home Switch kan användare med en knapptryckning sätta en viss stämning i sitt smarta hem.

Användare som installerat produkter hemma som ingår i det som brukar kallas för det smarta hemmet kontrollerar dem ofta med hjälp av en eller flera appar. En del produkter går också att styra via exempelvis Apples röstassistent Siri. #Logitech tycker inte att det alltid ska behövas och introducerar Pop Home Switch, en knapp som kan programmeras att starta olika scenarier i hemmet.

Logitech kommer att sälja knappen dels i form av ett startkit och dels individuella knappar. Varje fysisk knapp kan ställas in att aktivera ett visst scenario eller sätta en viss stämning hemma. Det går att ställa in olika funktioner för tre knapptryckningar, en kort, en dubbeltryckning eller en trippeltryckning.

Exempelvis skulle en knapptryckning kunna starta "myskväll" hemma. Lamporna skulle kunna ställa in att visa lite mysigare belysning och en viss spellista börja spela. Genom att trycka på knappen två gånger startar kanske istället "morgon"-läget och tre tryckningar kanske startar "god natt"-läget där lamporna släcks.

Knapparna är praktiska på så sätt att även personer som inte har rätt app, eller som tillfälligtvis inte har sin mobiltelefon i närheten kan styra hemmet.

Men för att ställa in knapparna behövs förstås en app. Knapparna kopplas upp till hemmets Wifi-nätvek och användaren får ställa in vad knapparna ska göra vid de olika knapptryckningarna. Pop Home Switch är kompatibel med produkter från bland andra LIFX, Philips Hue, Lutron och Insteon.

Logitech-knappen kommer att gå att beställa i USA den här månaden och appen kommer att släppas till både IOS och Android. När den kommer till resten av världen är inte känt än.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.