Apple släpper nya publika betor av IOS 10 och Mac OS Sierra

En ny uppsättning beta-versioner av IOS 10 och Mac OS Sierra finns nu allmänt tillgängliga. De senaste versionerna är de fjärde publika i ordningen.

Apple släppte i början av veckan nya utvecklarversioner till TV OS, Watch OS, #IOS och #Mac OS och kort därefter släpptes de i publika betaversioner till de två sistnämnda plattformarna.

Inga större nyheter är hittills påträffade för någon av plattformarna, de flesta ändringar tycks istället komma i form av stabilitetsförbättringar och optimeringar.

Intressant nog expermimenterar Apple fortfarande med de olika ljudeffekterna för IOS 10 – ännu ett nytt låsljud testas i de senaste versionerna; ett ganska diffust ljud som närmast kan liknas vid ljudet av en dörr som stängs.

Vidare har tredjeparts-widgets i Notiscenter fått en mörk bakgrund medan Apples egna widgets behåller den ljusa bakgrunden. Huruvida detta är en medveten förändring eller bugg är oklart i nuläget då vissa användare rapporterar det omvända förhållandet där Apples widgets är mörka och övriga ljusa.

En annan förändring som inte heller i nuläget kan säkerställas som en aktiv förändring är att användare inte längre behöver skriva in Apple ID-lösenordet vid köp av nedladdningar efter att enheten startats om.

Du som redan är med i Apples beta-program uppdaterar till de senaste versionerna som vanligt. Du som är intresserad av att testa IOS 10 eller Mac OS Sierra kan följa 99mac:s instruktioner för att gå med i beta-programmet.