Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Australienska banker vill ha tillgång till NFC i Apples mobiler

Australiens tre största banker tycker att Apple bryter mot konkurrenslagstiftning genom att inte låta tredjepartsappar använda NFC-kretsarna i Iphone.

Apple introducerade betaltjänsten #apple-pay för snart två sedan och inkluderade NFC-kretsar som används för att genomföra transaktioner i sina telefonmodeller från och med Iphone 6. Några andra betaltjänster eller tredjepartsappar har – än så länge – inte tillgång till kretsarna, vilket har fått banker i Australien att fundera på om det här bryter mot konkurrenslagstiftningen.

Australiens tre största banker vill ha tillgång till NFC-kretsarna i Iphone för att själva kunna erbjuda konkurrerande betaltjänster till Apple Pay, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Bankerna har än så länge bett om tillstånd från myndigheterna för att kunna förhandla gemensamt med Apple, för att inte själva bryta mot konkurrenslagstiftningen som de skulle göra om de inleder några gemensamma förhandlingar utan tillstånd.

"Bankerna hävdar att medan Apple tillåter Iphone-appar att använda vanlig teknik, som Wifi och Bluetooth, så begränsar de tillgång till den teknik som mobila plånböcker använder – känd som Near Field Technology – och det utgör ett konkurrensbegränsande beteende."

National Australian Bank, Commonwealth Bank of Australia och Westpac Banking Corp vill ha tillgång till NFC-kretsarna i Iphone för att själva kunna erbjuda kontaktlösa betalningar via egna mobila plånböcker.

Om bankerna ges tillstånd att gemensamt förhandla med Apple kommer företaget troligen att neka bankerna vilket gör det troligt att det här mynnar ut i en rättslig prövning.

Apple Pay är lanserat i Australien, men än så länge är det bara Amex och ANZ som accepterat villkoren för tjänsten.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.