Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS 10 varnar för blöt Lightning-kontakt

I den tredje betaversionen av IOS 10 finns en funktion som varnar användare om Lightning-kontakten är blöt.

Apple håller för närvarande på att betatesta det kommande mobila operativsystemet #IOS 10. Registrerade utvecklare är inne på den tredje versionen, medan det publika betatest-programmet är uppe i version 2. Enligt uppgift innehåller utvecklar-betan en funktion som varnar användare ifall Lightning-kontakten är blöt.

Varningen ber användaren att ta ur Lightning-sladden och vänta tills kontakten är torr för att skydda enheten. Det är som bekant ingen bra idé att blanda elektricitet och vatten, så att försöka ladda exempelvis en Iphone med blöt kontakt slutar troligen inget vidare.

Den här nya funktionen fungerar inte med alla IOS-enheter. Sajten wccftech rapporterar att den fungerar med Iphone 6S, 6S Plus och Iphone SE.

Det har ryktats om att Apple kommer att förbättra vattentåligheten på sina kommande Iphone-modeller, men om det är därför den här funktionen inkluderats i IOS 10 är det för tidigt att säga.

IOS 10 förväntas släppas i en färdig version i höst, mest troligt tillsammans med nya Iphone-modeller vid ett event i september.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.