Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Razer släpper mekaniskt tangentbord till Ipad Pro

Tillbehörstillverkaren Razer är först med att släppa ett Bluetooth-tangentbord till Ipad Pro med mekaniska brytare.

Apples Ipad Pro med 12,9-tums skärm gör sig bra med ett externt tangentbord när det ska skrivas längre texter. Det finns ett par alternativ på marknaden, och nu kommer det första som erbjuder mekaniska brytare signerat tillbehörstillverkaren #Razer.

Tangentbord med mekaniska brytare är bland annat populära bland datoranvändare som spelar mycket. Ofta är tangentborden stora och kännetecknas kanske främst av att det brukar låta betydligt mer om tangenterna än vad det gör med andra typer av brytare. Ett tjockt ljudligt tangentbord låter kanske som en dålig matchning med en Ipad Pro, men Razer har tagit fram en ny typ av brytare med låg profil som gör att tangentbordet till plattan inte blir allt för otympligt. Några exakta mått bjuder dock inte Razer på.

Trots lågprofilbrytarna ska användaren få samma känsla som från ett fullstort mekaniskt tangentbord, tack vare att tangenttryck registreras med 70 gram kraft.

Tangentbordet är också ett fodral för Ipad Pro och plattans baksida skyddas av ett skal av plast. Det finns också ett inbyggt ställ som kan fällas ut vilket medför att plattan kan ställas i olika vinklar. Razers tangentbord är också bakgrundsbelyst med 20 olika ljusnivåer och kommer med ett eget inbyggt batteri som räcker upp till tio timmar med full belysning. Batteritiden blir betydligt längre om bakgrundsbelysningen stängs av, då kan användare skriva i upp till 600 timmar innan det är dags att ladda.

Tangentbordet ansluts till Ipad Pro via Bluetooth och inte Apples egna Smart Connector. Razer skriver inte ut hur tangentbordet laddas, men det ser ut att sitta en Micro USB-port för laddning på ena sidan vid en närmare inspektion av produktbilderna.

Razers nya tangentbord finns tillgängligt nu och kostar 190 euro, motsvarande cirka 1 800 kronor.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.