Cirrus Logic släpper utvecklingskit för Lightning-lurar

Med hjälp av ett utvecklingskit från Cirrus Logic ska tillverkare enklare kunna ta fram Apple-certifierade hörlurar med Lightning-anslutning.

Det pratas mycket om att Apple eventuellt kommer att ta bort hörlurskontakten på nästa Iphone-modell och istället låta användare välja mellan att använda trådlösa hörlurar eller lurar som ansluts via deras Lightning-kontakt.

Det finns inte särskilt många hörlurar med Lightning-anslutning ute på marknaden idag, men det vill Cirrus Logic ändra på. De släpper ett utvecklingskit för att ta fram MFI-certifierade Lightning-hörlurar. MFI är en Apple-certifiering som betyder att tillbehöret är särskilt gjort för företagets produkter.

"Utvecklingskitet demonstrerar fördelarna med Lightning-anslutna hörlurar över traditionella analoga hörlurar. Till exempel, en digital anslutning med en integrerad, högpresterande DAC och förstärkardel levererar hifi-ljud till hörlurselementen. Dessutom kan Lightning-anslutna hörlurar interagera med en IOS-app för att skapa en mer anpassad ljudupplevelse, exempelvis med personliga EQ-inställningar."

Kitet finns att få tag på via Apples MFI-program och inkluderar bland annat en referensdesign.