Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Cirrus Logic släpper utvecklingskit för Lightning-lurar

Med hjälp av ett utvecklingskit från Cirrus Logic ska tillverkare enklare kunna ta fram Apple-certifierade hörlurar med Lightning-anslutning.

Det pratas mycket om att Apple eventuellt kommer att ta bort hörlurskontakten på nästa Iphone-modell och istället låta användare välja mellan att använda trådlösa hörlurar eller lurar som ansluts via deras Lightning-kontakt.

Det finns inte särskilt många hörlurar med Lightning-anslutning ute på marknaden idag, men det vill Cirrus Logic ändra på. De släpper ett utvecklingskit för att ta fram MFI-certifierade Lightning-hörlurar. MFI är en Apple-certifiering som betyder att tillbehöret är särskilt gjort för företagets produkter.

"Utvecklingskitet demonstrerar fördelarna med Lightning-anslutna hörlurar över traditionella analoga hörlurar. Till exempel, en digital anslutning med en integrerad, högpresterande DAC och förstärkardel levererar hifi-ljud till hörlurselementen. Dessutom kan Lightning-anslutna hörlurar interagera med en IOS-app för att skapa en mer anpassad ljudupplevelse, exempelvis med personliga EQ-inställningar."

Kitet finns att få tag på via Apples MFI-program och inkluderar bland annat en referensdesign.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.