Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tetris-film blir science fiction-trilogi

Filmen baserad på det välkända datorspelet Tetris är på gång, och enligt regissören handlar det om mer än bara fallande block.

Att göra spelfilmer baserade på välkända datorspel har länge varit en syssla som Hollywood ägnat sig åt, med blandat resultat. Nu ska ett av världens mest kända spel bli film, nämligen pusselspelet #Tetris.

Larry Kasanoff har tidigare producerat storfilmen True Lies (1994), liksom Mortal Kombat (1995) som också den är baserad på ett datorspel. Enligt information på filmdatabasen IMDB är han nu producent för ett icke namngivet filmprojekt baserat på Tetris i science fiction-miljö.

Det kan rentav bli flera filmen. I en intervju med tidskriften Empire svarar Kasanoff på rykten om att filmen skrivs som första delen i en trilogi. Han säger:

– Det stämmer, men bara för att den berättelse vi tänkt ut är så stor. Det här handlar inte om att dela den sista av våra åtta filmer i två för att få mer pengar. Det är bara en stor berättelse.

Larry Kasanoff lovar också att filmen kommer bestå av mer än bara antrapomorfa "block med fötter" som springer omkring. Vad filmens handling går ut på är han dock förtigen om:

– Vi vill att handlingen ska vara en överraskning, men det är en stor science fiction-film. Jag kom på idén när jag tänkte på Tetris, och temat att skapa ordning från kaos.

Tetris-filmen är just nu i förproduktion, och om allt går väl kan den ses på en bio inom några år.

Visste du...?

  • Tetris skapades av den ryske matematikern och speldesignern Alekséj Leonídovitj Pázjitnov 1984.

  • Tetris är det första exemplet på en sovjetisk nöjesprodukt som fick populär spridning i västvärlden.

  • Flera medicinska studier har påvisat att Tetris kan hjälpa hjärnan att fungera bättre, och även hjälpa människor som lider av posttraumatisk stress.

  • Den välkända Tetris-melodin är i själva verket en version av den ryska folkvisan "Korobeiniki" från 1800-talet.

  • Pázjitnov skapade också en mindre känd uppföljare till Tetris med titeln Welltris.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.