Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sverige får elektrisk motorväg

Världens första elektriska väg har öppnat vid Gävle som ett samarbete mellan myndigheter, Scania och Siemens.

En två kilometer lång vägsträcka längs vägen E16 utanför Gävle har förvandlats till världens första elektriska väg. Här kör särskilda lastbilar från Scania drivna av elektricitet med hjälp av teknologi från Siemens. Den nya tekniken låter lastbilarna drivas helt av elektricitet när de är på vägsträckan, men köra som hybridfordon drivna av biobränsle på vanliga vägar.

Den nya vägsträckan har elkablar dragna ovanför som lastbilarna ansluter till för att få elektricitet. Enligt Scanias forskningschef Claes Erixon är experimentet en viktig milstolpe på vägen mot transportmedel helt fria från fossila bränslen.

Satsningen på den elektriska vägsträckan har drivits av Trafikverket i samarbete med Gävleborgs län och privata aktörer som #Scania och #Siemens. Tekniken ska nu utvärderas under två år innan en eventuell expansion till andra delar av landet.

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.