Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kärnan i IOS 10 okrypterad

Apple förvånar utvecklare och säkerhetsanalytiker genom att systemkärnan i den senaste IOS-versionen för första gången är helt okrypterad.

Under förra veckans utvecklarkonferens WWDC släppte #Apple en första betaversion av det kommande operativsystemet #IOS 10 till utvecklare. Förutom en mängd nya funktioner och designförändringar har det visat sig att en stor överraskning döljer sig i systemets kärna - den är helt okrypterad.

I tidigare versioner av både IOS och Apples övriga operativsystem har systemkärnan alltid dolts av kryptering. I ett uttalande till Techcrunch bekräftar en talesperson från Apple att det nya tilltaget är en medveten strategi från företagets sida:

– Kärnan innehåller ingen användarinformation, och genom att inte ha den krypterad kan vi optimera operativsystemets prestanda utan att kompromissa med säkerheten.

Att kärnan är okrypterad innebär att både utvecklare och säkerhetsexperter har fri tillgång till systemets innanmäten, vilket gör att eventuella säkerhetshål snabbare kan hittas och åtgärdas. Icke desto mindre är detta en anmärkningsvärd förändring i Apples strategi.

En möjlig bakgrund till beslutet som kan ha spelat in är den uppmärksammade tvisten med FBI tidigare i år. FBI drog slutligen tillbaka sin begäran att Apple skulle knäcka säkerheten i sitt eget system, och tog hjälp av en tredje part för åtkomst. Troligtvis utnyttjades då en icke dokumenterad säkerhetslucka i systemet.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.