Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Storytel köper upp Norstedts förlag

Ljudboksförlaget Storytel köper Norstedts för drygt 150 miljoner kronor.

Storytel grundades 2005, och det svenska ljudboksföretaget har sedan dess etablerat sig i Danmnark, Norge och Holland. Storytel har också gjort flera uppköp så som ljudboksförlagen Storyside och Earboks 2013 och förlaget Massolit i juli 2015.

Nu har #Storytel öppnat plånboken igen och köper Norsteds, som är Sveriges äldsta ännu verksamma bokförlag. Summan för affären är 152 miljoner kronor, som till största delen finansieras av banklån. Storytels vd Jonas Tellander säger:

– Det här är en drömaffär. Genom förvärvet för vi samman Storytels världsledande teknik med Sveriges främsta författarskap. Norstedts Förlagsgrupp sitter på en fantastisk utgivning och backlist, och genom Storytels streamingtjänst kommer många fler att upptäcka berättelserna.

Norstedts tidigare ägare KF har försökt sälja förlaget under flera års tid för att fokusera på daglivskedjan Coop. I köpet ingår också förlaget Rabén & Sjögren som ger ut barnböcker och tillhör samma förlagsgrupp. Köpet innebär att Storytel får tillgång till en stor katalog av egna böcker, vilket är viktigt i konkurrensen mot andra ljudboksföretag, främst Bonnierägda Bookbeat.

Visste du...

Norstedts förlag bildades när Per Adolf Norstedt köpet upp ett tryckeri 1821. 1833 blev förlaget kungligt boktryckeri. Den första boken som gavs ut hade titeln Beskrifning på en ny Apparat till Potäters Upplösning och Beredning för Brännwinsbränning. Bland de största titlar som förlaget står bakom hör Svenska Akademiens ordlista över svenska språket, Astrid Lindgrens böcker och Stieg Larssons Millenium-trilogi.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.