Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples butiker kör sommarläger för barn

Årets upplaga av Applebutikernas sommarläger för barn kör igång 11 juli, och intresserade kan anmäla sig till de kostnadsfria aktiviteterna.

Precis som förra året anordnar Apples svenska butiker i Helsingborg, Malmö och Stockholm sommarläger för barn. I ett gratis tredagarsprogram får barn mellan 8 och 12 år lära sig skapa filmer eller interaktiva böcker med hjälp av apparna Imovie och Ibooks. Så här skriver #Apple om aktiveterna:

Berättelser i rörelse med Imovie

Lägerdeltagarna får lära sig allt de behöver för att skapa egna filmer. De lär sig att omvandla idéer till bildmanus och får fördjupa sig i andra delar av filmskapandeprocessen. Sedan redigerar de sina storslagna verk i Imovie på Mac.

Interaktivt berättande med Ibooks

Deltagarna skapar egna interaktiva böcker och lära sig om de olika aspekterna av skrivprocessen, från idé till storyboard. De får skapa illustrationer på en Ipad och sedan lägga till ljudeffekter och och Multitouch-funktioner med Ibooks Author på en Mac.

Apple tar emot anmälningar nu, och antalet platser är begränsat. Lägren kör igång 11 juli, och totalt väntas över 60 000 barn delta i Apples butiker världen över.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.