Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Flash blockeras i nästa Safari

Apple följer i Microsofts och Googles spår och blockerar Flash i nästa version av Safari. Detta på grund av säkerhetsrisken som insticksmodulen för med sig.

Insticksmodulen #Flash har fått utstå mycket kritik på senare tid, och Adobe själva har uppmanat användare att överge Flash. På grund av säkerhetsrisker i tillägget har allt fler har börjat blockera Flash i sina mjukvaror. Nu meddelar Apple att även de kommer att blockera Flash i nästa version av webbläsaren Safari.

Webbläsaren Safari kommer i och med nästa version att ignorera Flash även om tillägget är installerat, och istället använda sig av HTML 5 på webbplatser där detta är möjligt. Om webbplatsen kräver Flash för att fungera kommer Safari fråga om användaren vill aktivera insticksmodulen tillfälligt.

Både Microsoft och Google har sedan tidigare gjort samma val och Edge visar endast Flash-material om det krävs för centralt material på webbplatsen medan Google har blockerat det helt. Apple har under lång tid uppmanat sina användare att inte använda Flash. När Iphone släpptes saknades helt stöd för Flash, något som kulminerade 2010 med ett uppmärksammat öppet brev från Steve Jobs. Samma år började också datorn Mac att levereras utan Flash förinstallerat.

Denna ändring kommer implementeras i och med #Mac OS Sierra, som planeras att släppas senare i höst.

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.