Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple uppdaterar Homekit

Apple förbättrar Homekit med egen app på IOS och genvägar i IOS kontrollcenter-meny.

Apples kommande satsning tar Homekit nästa steg in i hemmet. Apple bygger på det existerande ramverket och lägger till en dedikerad app på IOS som heter Home.

Egen app för hemstyrning
Home-appen har en egen bakgrundbild och olika knappar som låter dig styra alla anslutna Homekit-enheter i ett gränsssnitt. Via appen kan du styra hemmet genom att trycka på dessa knappar, och det är exempelvis möjligt att trycka hårdare på knappen för olika lampor för att minska belysningen gradvis.

Överst i gränssnittet finns även knappar som representerar en samling av olika åtgärder. Ett exempel på sådana samlings-knappar är god natt-knappen som aktiverar alla åtgärder som du brukar utföra när du går och lägger dig, exempelvis att dra ner persiennerna. Denna funktion ska du även kunna aktivera med röststyrning via Siri, och på samma sätt förbereda hemmet för morgonen genom att säga "god morgon Siri".

Genväg till kontroll
Homekit är även integrerat i Kontrollcenter-menyn som du får fram genom att svepa upp från skärmens nedre del på IOS. I kontrollcentret ska du bland annat snabbt kunna öppna garagedörren utan att först behöva öppna Home-appen och leta upp tillhörande knapp.

Via kontrollcentret ska du även kunna ansluta till övervakningskameran när det kommer ett bud, och vilket ger dig möjligheten att se att det faktiskt är ett bud och dessutom prata med personen i fråga om du inte har möjlighet att komma till dörren omedelbart. Home-appen ska dessutom vara "fantastisk på Ipad" enligt Apple själva.

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.