Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lenovo Phab 2 Pro blir första telefonen med Googles Project Tango

Lenovos Phab 2 Pro blir den första telefonen med Tango, Googles teknologi för att läsa av 3D-miljöer med hjälp av mobilens kamera.

För två år sedan visade Google upp en mobilprototyp som använde sig av företagets Project Tango, numera bara känt som Tango. Tango gör det möjligt för telefoner att känna av omgivningen och veta var den befinner sig med hjälp av telefonens kamera. Nu har den första telefonen som använder sig av tekniken utannonserats, Lenovos Phab 2 Pro.

Utseendemässigt är Phab 2 Pro någonstans i gränslandet mellan telefon och surfplatta, med en skärm på 6,4 tum och en upplösning på 1440 x 2560 pixel. Telefonen är utrustad med hela fyra stycken kameror, en på framsidan och tre stycken på baksidan.

De tre kamerorna på baksidan används för att beräkna djup och rörelser och tillsammans med Tango-tekniken kan dessa användas för att måla upp saker direkt i miljön, något som bland annat kan användas för förstärkt verklighet.

Lenovo ser dock flera användningsområden för tekniken och ett av dessa är shopping, där kunder kan se hur produkter ser ut i rummet. Kamerorna kan mäta avstånd och djup i 3D-miljöer vilket gör det möjligt att måla upp objekt direkt i rummet, till exempel möbler eller liknande.

Lenovo Phab 2 Pro börjar säljas globalt i september till ett pris på 499 dollar, motsvarande cirka 4 000 kronor exklusive moms.

Skriven av André Granroth

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.