Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Asus tävlar mot Macbook med Zenbook 3

På mässan Computex har Asus lanserat en ultratunn bärbar som en direkt konkurrent med Apples Macbook.

Under hårdvarumässan #Computex i Taipei har #Asus lanserat en ny tunn bärbar dator som presenteras som en direkt utmanare till Apples Macbook. Faktum är att i kampen om att ha den lättaste och tunnaste datorn vinner Asus med knapp marginal, då nya Zenbook 3 väger 0,91 kilo och är 11,9 millimeter tjock. I jämförelse väger Macbook 0,92 kilo och är 13,1 millimeter.

Zenbook 3 har trots detta också en något större bildskärm på 12,9 tum – om än bara med upplösningen 1 920 x 1 080 pixel jämfört med Macbooks 12-tum och 2 304 x 1 440 pixel. Prestandamässigt tar däremot Zenbook ledningen tack vare i5- eller i7-processorer från Intel, som kyls av en liten fläkt som bara är tre millimeter tjock. Macbook saknar fläkt, och använder Intels strömsnåla Core m3 eller m5-processorer.

Vad gäller batteritid utlovar Asus upp till 9 timmar, och det finns tre olika färger att välja mellan: kungsblå, grå samt Macbook-färgen rosa guld.

Den billigaste modellen av Zenbook 3 kostar 999 dollar (cirka 10 400 kronor med moms), och är då bestyckad med i5-processor, fyra gigabyte primärminne och lagringsminne på 256 gigabyte. Två dyrare varianter ger i7-processor, 16 gigabyte primärminne och 512 gigabyte eller en terabyte lagring. Priset blir då 1 499 respektive 1 999 dollar, cirka 15 600 och 20 800 kronor med moms.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.