Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Raspberry Pi 3 kan få stöd för Android

Raspberry Pi är redan en populär byggsten för kreativa hemmabyggen, men möjligheterna kan bli än fler framöver med stöd för Android-plattformen.

Raspberry Pi 3 är den senaste versionen av den populära och billiga kretsplattformen som ursprungligen togs fram som ett billigare sätt för studenter och utvecklingsländer att ta till sig teknik. Med en prislapp på blott 400 kronor har den blivit en dominerande aktör för alla som vill snickra ihop egna datorsystem för olika ändamål, så kallade DIY-byggen.

En sak som håller tillbaks plattformen är att processorkärnorna är ARM-baserade och operativsystemen som körs är i regel Linux-baserade. Detta ställer högre krav på användarens tekniska kunskap och det begränsar även utbudet av mjukvara för konsumentmarknaden.

Tillgången till mjukvara och möjliga tillämpningsområden kan dock komma att breddas ordentligt framöver. Nya inlägg i databasen för Googles Android Open Source Project (AOSP), ett samling källkod som företag använder för att bygga sina egna versioner av Android-systemet, antyder att stöd för Raspberry Pi 3 är att vänta framöver.

Raspberry Pi 3-sektionen med tillhörande Android-filer dök upp i AOSP-databasen för fem veckor sedan. Själva filerna är bara temporära platshållare utan användbar kod, men sektionens blotta existens antyder att stöd åtminstone är planerat.

Då majoriteten av Android-installationerna är baserade på ARM-kretsar bör ett stöd för Raspberry Pi 3 inte vara allt för komplicerat att genomföra. Om detta visar sig stämma får då Raspberry Pi 3-ägare tillgång till en applikationsaffär med miljontals appar, förutsatt att Google Play-affären blir en del av stödet.

Hugade utvecklare har tidigare i år lyckats får en version av Android 6.0 att starta på Raspberry Pi 3, men en officiellt stödd version kan komma att få de optimeringar som behövs för att få en bra användarupplevelse. Raspberry Pi 3 är utrustad med en gigabyte primärminne, något som är något snålt för Android om nödvändiga optimeringar inte gjorts.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.