Leverantör styrker uppgifter om Iphone med OLED 2017

En leverantör av utrustning för att tillverka skärmar har fått in ovanligt många ordrar och det tyder på att Apple gör sig redo att lansera Iphone med OLED-skärmar.

Flera av Iphone-konkurrenterna använder OLED-skärmar som har några fördelar jämfört med skärmtekniken som Apple använder i dagsläget. Bland annat kan de göras tunnare eftersom de inte kräver någon bakgrundsbelysning och individuella pixlar kan sättas på och stängas av vilket minskar energiförbrukningen.

Det har ryktas ett tag nu att Apple planerar att byta till OLED-skärmar från och med nästa år. Fortsätter de att namnge Iphone-modeller på samma sätt som de gjort hittills borde det alltså vara Iphone 7S som lanseras med den nya skärmtypen.

Nu kommer fler uppgifter som styrker ryktena om teknikbytet. Applied Materials tillverkar utrustning för att tillverka skärmar och rapporterar en enorm ökning av ordrar, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg. Den fyrfaldiga ökningen tyder på att uppgifterna om att Apple planerar en ljusstarkare 5,8-tums OLED skärm i en Iphone-modell med lansering 2017.